Startsida / Inlägg

Skilsmässorykten och skvaller om Mette-Marit

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2013-12-05 kl. 14.06.30

De senaste veckorna har det surrat av rykten om Mette-Marit och Haakon. Jag har inte brytt mig så mycket om det, det skvallras titt som tätt om kungligheter. Men den här gången har snacket gått i spinn på allvar. Så till den milda grad att hovet känt sig tvingade att gå i svaromål. Alldeles nyss var tysk tv här för att ställa frågor om den norska kronprinsessan och jag inser att det inte längre bara är i Norge och Sverige som snacket går. Flera europeiska medier har tagit upp saken.

Skärmavbild 2013-12-05 kl. 14.06.09

Allt startade i oktober när hovet meddelade att Mette-Marit skulle sjukskriva sig på grund av en nackskada. Hon opererades i november och kommer inte att delta i några officiella programpunkter förrän efter jul. Så långt inga konstigheter. Men snart började sociala medier att fyllas av anklagelser om att kronprinsparets äktenskap krisar, en del hintade till och med om otrohet.

Skärmavbild 2013-12-05 kl. 14.05.52

Jag har ingen aning om vad som är sant eller inte. I mina öron låter en sjukskrivning på grund av en operation – som en helt normal sjukskrivning och inget annat. Att dra stora växlar på att vara hemma från jobbet är lika med kris i äktenskapet… nej, det har jag svårt att ta på allvar.

Oroliga norrmän har ringt till hovet för att få svar på skilsmässoryktena och så här lät det när en ung tjej fick hovet på tråden. En total dementi.

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB