Startsida / Inlägg

Kungliga nyheter på Aftonbladet!

av Jenny Alexandersson
jenny

Den här morgonen gör jag ett litet annorlunda inlägg här på Hovbloggen, jag brukar inte gilla att lägga upp bilder på mig själv ”utanför jobbet”.  Men här kommer en i alla fall. Magen växer och växer och om några veckor är det dags att ta ledigt från jobbet ett tag för att ta hand om det lilla grynet som myser där inne. Hovbloggen kommer såklart fortfarande att vara levande, jag kommer att göra inlägg och vara hovexpert i våra tv-sändningar när det händer spännande saker i den kungliga världen. Men eftersom det här är kan bli ett extra händelserikt år med förlovningar, bröllop och bebisar på gång i kungafamiljen så kommer Aftonbladets läsare även att få experthjälp i form av den här mannen!

Skärmavbild 2014-02-07 kl. 09.54.38

Roger Lundgren är en av Sveriges bästa hovexperter, det han inte vet om kungligheter är antagligen inte värt att veta, och det är otroligt roligt att han från och med nu kommer att blogga och expertkommentera på Aftonbladet! Jag tror de flesta känner igen honom, han har skrivit flera böcker om medlemmar i kungafamiljen, startat Kungliga Magasinet och varit kunglig expertkommentator på SVT.

Här hittar du Rogers blogg!  Missa den inte!

Och här är det pressmeddelande som skickades ut igår! Välkommen hit till Aftonbladet Roger!

ROGER LUNDGREN TILL AFTONBLADET
Roger Lundgren, hovexpert och författare, knyts till Aftonbladet som kunglig expert. Roger Lundgren kommer bland annat att blogga regelbundet om svenska kungafamiljen och utländska kungligheter och medverka i Aftonbladets TV-sändningar som hovexpert. 
– Det känns förstås jätteroligt. Aftonbladet har de senaste åren haft en seriös och bra hovjournalistik som verkligen skapat en närhet till hovet. Det vill jag fortsätta att bygga vidare på, säger han.
  Roger Lundgren har skrivit tre böcker; biografierna om prinsessan Sibylla och drottning Ingrid samt jubileumsboken om drottning Silvia som kom ut i november 2013, en månad före drottningens 70-årsdag. Roger Lundgren har även varit knuten till Sveriges Television där han varit expertkommentator i samband med de kungliga bröllopen, prinsessan Estellles dop och prinsessan Lilians begravning. Han grundade tidningen Kungliga Magasinet 2012 och där är han idag senior hovreporter. 
Genom sitt unika kontaktnät i flera av de europeiska kungahusen har Roger Lundgren möjlighet att intervjua kungliga personer och på denna blogg vill han ta med läsarna bakom kulisserna in i en värld som inte många har tillträde till.
– Jag kommer hjälpa Aftonbladet att bli Europas vassaste media när det gäller kunglig information och kunskap, säger Roger Lundgren själv.
   Roger Lundgren poängterar att han alltid kommer att finnas tillgänglig för Aftonbladets reportrar för att hjälpa till med information och kunskap om kungligheter.
Roger Lundgren blir tillsammans med Aftonbladets nuvarande hovspecialist Jenny Alexandersson ett starkt team i mediehusets kungabevakning.

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB