Snart mamma

av Roger Lundgren
TMM13MONACO1_a_430067c

Om ett par månader blir Furstinnan Charlene av Monaco mamma för första gången.

Den här bilden på henne, ovanför det lilla furstendömmet tycker jag är rätt häftig men jag kan inte tänka mig någon annan kunglighet posera på detta sätt.

Kungligheter och val

av Roger Lundgren

Många frågar mig om våra kungligheter får rösta. De får de men eftersom kungahuset skall vara partipolitiskt neutralt så nyttjar de inte sina rösträtter. I de flesta europeiska monarkier är det på detta vis men det finns två länder som sticker ut och de är Belgien och Luxemburg. I dessa länder har man valplikt och då måste alla rösta – inklusive kungligheterna.

Gitarrprinsen

av Roger Lundgren
825b7f15344ea501b8f0022aa3ddb27e2f476cf1f1e8c4a574d1582ef9979aad

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit är just nu på officiellt besök i norra Norge.

Häromdagen besökte de den lilla staden Vestvågøy och där blev kronprinsen frågad om han ville spela elgitarr vilket han med glädje ställde upp på. Deep Purples ”Smoke on the water” blev den valda melodin till allas glädje. Haakon är väldigt musikalisk och spelade även gitarr på Victoria och Daniels privata bröllopsfest 2010. 

Trevligt bok . och bakkalas

av Roger Lundgren
1422335_10152257154470810_1212742011357425507_n

Min gode vän Roy Fares har släppt ännu en ny bok. Hans ädla bakkunskaper har blivit en stor succé i vårt land och det firades på Miss Clara hotell i Stockholm.

Närvarade gjorde många, bland annat prinsessan Christina och Tord Magnuson. Jag fick möjlighet till ett att samtala länge med prinsessan, vilket alltid är lika trevligt. Fotografen hade även hon en kunglig koppling eftersom det var Kate Gabor som stod bakom kamernan, ni vet hon som tar alla fina bilder på Estelle.

 

Bebis i England

av Roger Lundgren

Goda nyheter från Buckingham Palace idag:

 Their Royal Highnesses The Duke and Duchess of Cambridge are very pleased to announce that The Duchess of Cambridge is expecting their second child.

The Queen and members of both families are delighted with the news.

As with her first pregnancy, The Duchess is suffering from Hyperemesis Gravidarum.
Her Royal Highness will no longer accompany The Duke of Cambridge on their planned engagement in Oxford today.
The Duchess of Cambridge is being treated by doctors at Kensington Palace”

Ny adress

av Roger Lundgren

Emiliekildevej 19A i Klampenborg. Ja, den adressen kan vara bra att lägga på minnet om man ska hälsa på prins Joachim och prinsessan Marie av Danmark efter den första oktober. Prinsparet som nu lämnar vackra Schackenborgs slott i södra Danmark har köpt ett stort hus för många miljoner, strax utanför Köpenhamn. Här kommer de bo tillsammans med barnen Henrik och Athena, samt vid vissa tillfällen prinsarna Nikolai och Felix som Joachim fick tillsammans med Alexandra.

I Danmark har kritiken varit rätt hård mot prinsen för att han inte kunnat driva Schackenborg och dess stora jordbruk. Detta slott och gods kommer nu drivas vidare i form av en stiftelse. Tanken är att prinsen istället skall ta på sig mer officiella uppdrag vilket är en sund tanke då hans pappa nyligen fyllde 80 år och kanske börjar dra ner på de officiella uppgifterna.

Norskt besök

av Roger Lundgren
10660228_10154526679045247_3162905871855116902_n

Jag får erkänna att jag skämmer inte bort er med bilder på den norska kungafamiljen på min blogg. Så idag är jag glad att visa upp detta gruppfoto där vi ser dem tillsammans med Estlands president som är på statsbesök i Norge just nu.

Från kungafamiljen ser vi kung Harald V och drottning Sonja, kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit samt kungens syster prinsessan Astrid, fru Ferner.

Prinsessan Astrid har jag mött flera gånger. Hon är en urflott och rolig dam som ville bjuda på ”brus” när jag mötte henne på Slottet i Oslo. När jag frågade vad brus var skrattade hon och svarade: Fanta!

 

17 år

av Roger Lundgren
_73565446_73563082

Jag vet att många kommer bli chockade när jag säger att det idag är hela 17 år sedan Diana, prinsessan av Wales dog i den tragiska bilolyckan i Paris. Diana var en av anledningarna till att jag blev intresserad av kungligheter. Hon hade en unik förmåga att vara kunglig, vanlig och en superstjärna samtidigt. 17 år är en mycket lång tid. Man undrar hur hon skulle levt sitt liv idag om hon hade klarat sig undan den hemska olyckan. Hon hade med all säkerhet varit en omtänksam farmor till lille prins George.

Prins Nikolai 15 år

av Roger Lundgren
???????????????????????

Det danska hovet har släppt bilder på prins Nikolai med anledning av hans 15-årsdag. Prinsen som är den danska drottningens äldsta barnbarn är fotograferad i sin skolmiljö. Födelsedagen firas med pappa prins Joachim och hans hustru Marie, mamma Alexandra och hennes Martin samt syskonen Felix, Henrik och Athena.

Polarpriset och drottningen

av Roger Lundgren

Polarpriset var under grundaren Stickan Anderssons levnad en mycket spännande inrättning. Idag tycker jag priset känns rätt urvattnat och pristagarna rätt ointressanta. Man kan ju undra varför aldrig personer som Dolly Parton eller Madonna prisats. I år fick Chuck Berry priset. Eftersom han förgrep sig på ett barn för massa år sedan valde drottningen och prinsessan Madeleine att inte närvara på prisceremonien. Detta är i allra högsta grad logiskt med tanke på deras arbete för utsatta barn världen över genom Childhood.

Sida 1 av 14
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB