Startsida / Inlägg

Kronprinsessan och hjärnan

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2014-03-27 kl. 14.54.18

I onsdags var kronprinsessan Victoria med under Hjärnans Dag i Folkets Hus. Hjärnans dag arrangeras av Hjärnfonden och Victoria är organisationens beskyddare sedan flera år. På bilden här ovan hälsas hon välkommen av generalsekreterare Gunilla Steinwall och styrelseordförande Lars Olson.

Skärmavbild 2014-03-27 kl. 14.54.52

Hjärnfonden samlar in pengar till forskning och information om hjärnan och dess sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar. Victoria har ju själv sett hur hjärnans funktioner kan sättas ur spel på nära håll. Både hennes mormor och prinsessan Lilian drabbades av demens när de blev äldre och drottningen pratar ju ofta om sitt engagemang i demensfrågor hemma. Så här säger Victoria själv om hjärnsjukdomar:

”Hjärnan och dess sjukdomar är ett viktigt forskningsområde. Många av oss berörs, då mer än var tredje svensk någon gång i livet drabbas av en hjärnsjukdom såsom stroke, demens, migrän, depression eller beroende.”

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Mattias Kling, Elvira S Barsotti och Tobias Johannesson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB