Startsida / Inlägg

Carl Philip och Sofia förlovade!

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2014-06-27 kl. 16.20.55

Carl Philip och Sofia Hellqvist har förlovat sig! Det uppger Expressen som var först med uppgiften. Äntligen har Carl Philip gjort slag i saken och friat och vi kommer att få ytterligare en prinsessa i det svenska kungahuset. Ja, självklart är det kungen som avgör vilken titel som Sofia kommer att få, men det råder ingen tvekan om att även Sofia kommer att erbjudas en kunglig titel när både Daniel och Chris fick den möjligheten. Och eftersom Carl Philips eventuellt framtida barn kommer att vara med i tronföljden (något annat är inte möjligt) så vore det konstigt om inte Sofia fick en prinsesstitel.

Sofia och Carl Philip träffades första gången sommaren 2009 och i januari 2010 kunde Aftonbladet avslöja att hon och prinsen var ett par. Sofia fick kämpa i motvind till en början, hennes bakgrund som dokusåpadeltagare och utvik kritiserades av många. Men precis som i prins Daniels fall – även han fick ju mycket kritik till en början – har hon klarat att visa att hon är fullt kapabel att klara jobbet som prinsessa. Hon startade en välgörenhetsorganisation i september 2010 och Project Playground är numera en etablerad och växande organisation i Sydafrika.

Skärmavbild 2014-06-27 kl. 16.20.37

Så var ska paret bo någonstans efter förlovningen? Just nu bor Sofia och prinsen i en våning i en villa på Djurgården och det har pratats om både Villa Solbacken och Villa Parkudden som tänkbara bostäder. Villa Solbacken som han ärvde efter sin gudfar prins Bertil håller på att renoveras och det gör även Villa Parkudden som står tom i väntan på nya hyresgäster. Alldeles strax får vi mer information under ett pressmöte på hovet, det sänds live på aftonbladet.se.

 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB