Startsida / Inlägg

Datum spikat för Carl Philips och Sofias lysning

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-04-23 kl. 12.33.45

Nu har hovet spikat datum för Carl Philips och Sofias lysning. Alla blivande äkta par har inte lysning, det är en gammal tradition som finns kvar i vissa kretsar och för kungligheterna är det mer regel än undantag att ha lysning i kyrkan.

Den 17 maj kl 11.00 sker lysningen vid en gudstjänst i Slottkyrkan, den som vill får vara med, kyrkan är öppen för allmänheten. Men kom i tid! Det är bara i mån av plats som hovet släpper in oss vanliga dödliga.

Efter gudstjänsten hålls en lysningsmottagning kl 14.00 för inbjudna gäster på Kungliga slottet.

Precis som Victoria och Daniel har Carl Philip och hans Sofia startat en stiftelse – Prinsparets stiftelse – vars syfte är att främja och stötta barn och ungdomar i omsorgs- och utbildningsfrågor. Hovet berättar att det är ett ändamål som engagerar och ligger Prinsparet varmt om hjärtat.

Om man vill gratta brudparet och ge dem en gåva så önskar Carl Philip och Sofia att man i första hand tänker på ett bidrag till stiftelsen. Men vill man hellre lämna över en present så kan man göra det på Kungliga slottet fram till fredag den 12 juni kl. 16.00. Post & Logistik har öppet vardagar kl. 07.00-16.30.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB