Startsida / Inlägg

Har kungen oäkta barn?

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-04-24 kl. 09.39.47

En fråga som regelbundet kommer upp i kungliga sammanhang är frågan om oäkta barn. Karl XV som även kallades både Kron-Kalle och Frö-kalle sägs ha haft så många barn på bygden att halva Sveriges befolkning skulle härstamma från honom om det vore sant. Hovet besvarar aldrig frågor om oäkta barn (det där uttrycket är verkligen hemskt, alla barn är ju äkta barn, men ni förstår ju vad jag menar).

Skärmavbild 2015-04-24 kl. 10.11.59

I gårdagens Kungligt var Margareta Gotthardsson som är hovreporter på Svenskdamtidning med oss i sändningen och redda ut problematiken kring dessa barn. Hon berättade bland annat att de två personer som har försökt dra spanske ex-kung Juan Carlos inför rätta för att få honom att lämna dna, inte har fått rätt i högsta domstolen. Och några liknande exempel finns inte i Sverige. Men den som vill matcha sitt dna med ätten Bernadottes kan faktiskt göra det. Kungens syssling Jan Bernadotte säljer dna-test via en hemsida och han annonserar regelbundet i Svenskdamtidning och sägs tjäna en rejäl hacka på sin affärsverksamhet.

Här kan du se hela klippet!

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Love Isakson Svensén och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB