Startsida / Inlägg

Leonores bus på borggården

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-04-30 kl. 14.08.17

Det är en sliten fras i tidningsvärlden, men nog stal Leonore showen för morfar kungen i dag när man firade hans födelsedag på yttre borggården. Det var en hel del spring i de där små benen och Leonore hade inte den minsta lust att sitta på mammas arm.

Skärmavbild 2015-04-30 kl. 14.08.51

Roligst var att springa runt själv och kolla in alla människor som samlats för att gratta kungen.

Skärmavbild 2015-04-30 kl. 14.08.02

Sofia fick rycka in och hålla Leonore en stund. Då blev hon nöjd, men snart var springet i benen där igen och hon ville ner på marken. Madeleine fick bära in henne i västra valvet där hovpersonal kunde ta hand om henne.

Estelle är verkligen en kopia av kronprinsessan. När Victoria var liten var det hon som höll ordning på sina småsyskon när de busade för mycket. När Leonore vägrade att stå still var Estelle där med sin lilla hand för att hålla i henne – precis som Victoria gjorde med Carl Philip och Madeleine när de var små.

Skärmavbild 2015-04-30 kl. 14.09.17

Men nog var det lite bus i benen på Estelle också! Men det är ändå imponerande av en liten treåring att stå still så länge vid officiella event.

Skärmavbild 2015-04-30 kl. 14.10.05

Estelle hade järnkoll på alla människor, när Leonore lämnades över till hovpersonal vid valvet var hon genast där för att kolla läget. Där fanns även kronprinsessans adjutant som tog sig tid att prata lite med prinsessan.

Skärmavbild 2015-04-30 kl. 14.09.33

Det kändes väldigt symboliskt att Madeleine lämnade över Leonore till Sofia och lät henne hålla lillsessan en stund. Hon hade lika gärna kunnat vända sig till Daniel, han behöver ju dessutom inte balansera på skyhöga klackar. Men nu var det Sofia som fick bära och det var en fin gest. Det visar att Madeleine och Sofia är fina vänner och att det inte råder någon osämja mellan dem som en del spekulerade kring eftersom Madeleine inte var med på Sofias möhippa.

 

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning och Emma Lindström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB