Startsida / Inlägg

Så mycket kostar Carl Philips bröllop

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-05-19 kl. 09.48.18

Vi har ju pratat om det här med bröllopskostnader tidigare. Madeleines och Chris bröllopsfestligheter kostade drygt 6 miljoner, varav kungen betalade tre ur egen ficka. Victorias och Daniels närmare 20 miljoner. Jag har ju tidigare uppskattat att notan för Carl Philip och Sofia hamnar på runt 10 miljoner och i dag säger kungahusets ekonomichef Jan Lindman att slutsumman troligtvis hamnar någonstans i närheten av bröllopet 2013.

– Är det en tronföljare så är det en annan nivå på bröllopets dignitet än det här. Det kanske kan ligga på samma nivå som Madeleine och Chris bröllop men det är för tidigt att säga, säger Lindman till Aftonbladet.

Den största kostnaden för bröllopet är själva bröllopsmiddagen för 400 gäster med underhållning, dekorationer och mat. Det man kan spara in på i år är transportkostnaden, middagen hålls ju på Kungliga slottet.

Läs mer om bröllopskostnaderna här!

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB