Startsida / Inlägg

Var ska Sofia och Carl Philip bo?

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-05-20 kl. 10.50.54

I dag kan Aftonbladet berätta att Carl Philips och Sofias drömboende Villa Solbacken inte är redo för inflyttning på mycket länge. Det som till en början var tänkt att bli parets hem direkt efter bröllopet är i behov av omfattande upprustning. Men det finns just nu ingen tidsplan för när renoveringen kan starta. Inflyttning kan ske först om ett år, men troligtvis senare än så.

Skärmavbild 2015-05-20 kl. 10.33.29

Prinsen ärvde Villa Solbacken när prins Bertil gick bort 1997, med förbehållet att prinsessan Lilian fick bo kvar så länge hon levde. Lilian gick bort 2013, men än står huset öde och trädgården håller på att växa igen. Det första som ska åtgärdas är att se över husets grund, avlopp, ventilation och elsystem. Man behöver även undersöka om det finns asbestmaterial i huset.

Carl Philip och Sofia vill skapa ett trivsamt och funktionellt hem berättar Jan Lidman, överintendent på hovet.

Förutom Villa Solbacken har Carl Philip även ett hus i Trosa, Ökenäs gård, som ligger precis vid vattnet. Han äger även ett fritidshus i Sunne i Värmland som han fick i dopgåva. Det är 185 kvadratmeter stort och ligger i södra änden av sjön Rottnen.

Just nu bor de i ett i en exklusiv hyreslägenhet på Djurgården, ett par kilometer från Villa Solbacken. De kommer troligtvis att bo kvar där tills Villa Solbacken är färdigrenoverat och klart för inflytt.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB