Startsida / Inlägg

De okända detaljerna från festen

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-06-15 kl. 00.07.09

Det är alltid lika härligt att få lyssna till gästernas upplevelser efter en sådan här fantastisk fest. Många av gästerna som jag talat med idag vittnar om glädjeyra, skrattkalas och en hel del överraskningar på Carl Philips och Sofias stora dag. En överraskning var riktad direkt till gästerna – alla som var där fick två vackra presenter. Ett läderarmband med parets gemensamma sigill i silver och en tjusig aftonväska med parets sigill i rosétryck på flätat läder.

Middagen var fantastisk, en av gästerna och hans fru berättade för mig att man fick vänta en stund på varmrätten. Servispersonalen hade ställt fram tallrikarna med vacker garnityr, men när maten dröjde var det flera utländska gäster som trodde att själva pyntet och grönsakerna var middagen som serverades. De började äta och när servispersonalen kom med gösen  fick de snabbt lägga ner besticken och skamset inse att det skulle finnas mer på tallriken än grönt. Men det var ju ingen dum gissning så sett, Sofia är ju vegetarian och det har varit mycket grönsaker över lag de här dagarna.

Under dagen fick jag även höra att de norska kungligheterna tog det lite lugnare på dansgolvet, medan många av de tyska kungligheterna, bland annat Carl Philips gudfar prins Leopold av Bayern och hans fru Ursula var stjärnor på dansgolvet, de shejkade runt och hade supertrevligt. Drottningen likaså, hon dansade länge och mycket och stod ju till och med på scenen när Avicii spelade och mimade i en låtsasmikrofon. Underbar att höra!

Gästerna fick smarrig vickning på natten. De serverades Janssons frestelse i miniatyrformar, västerbottensost, renbog, norrländsk korv, tunnbröd och små ostpajer. Mitt i ätandet kom Carl Philip och ställde sig på en stol. Han hojtade ut att nu började Avicii spela och att alla måste komma och dansa. När den världsberömda dj:n sedan kom igång dansade Carl Philip och Sofia som om det inte fanns någon morgondag. En festdeltagare berättar att båda verkade vara i total extas och aldrig slutade skratta.

Många av gästerna sparkade av sig sina skor på dansgolvet och männen tog av sig sina frackflugor och vevade med dem i luften medan andra viftade med servetter. 

Jag kan bara konstatera – maken till härlig fest har jag aldrig hört talas om i kungliga sammanhang tidigare. Carl Philip och Sofia lyckades verkligen skapa en fest fylld av kärlek, glädje och lycka, som gästerna sent kommer att glömma.

 

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Lisa Andersson, Elvira Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB