Startsida / Inlägg

Prinsessan Madeleine har fått en son

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-06-15 kl. 20.01.32

Stort grattis till prinsessan Madeleine och Chris O’Neill som fick en liten son idag! Madeleine hade varit i kontakt med sin förlossningsläkare tidigt i morse och vid halv sju kördes hon in till Danderyds sjukhus. 13.45 kom en liten pojke till världen och både han och Madeleine mår bra meddelade riksmarskalken med ett pressmeddelande på hovets hemsida. Pojken är 49 cm lång och väger 3080 gram.

Skärmavbild 2015-06-15 kl. 19.52.55

Madeleine var med under Carl Philips och Sofias bröllop både i fredags och i lördags och jag beundrar hennes styrka och energi, det är tufft att sitta stilla och vara med i så många timmar när man är höggravid, men självklart ville hon vara med när hennes storebror gifte sig.

Skärmavbild 2015-06-15 kl. 19.50.47

Hovets informationschef Margaretha Thorgren kallade till pressmöte på Danderyds sjukhus vid fyra i eftermiddags. Jag stod i Aftonbladets live-studio och följde mötet. Chris var tyvärr inte med, men jag kan förstå att han ville ägna sig åt sin familj istället för att möta pressen, det var ju bara ett par timmar efter förlossningen. Jag tror alla hade hoppats på en lika härlig pratstund som då han mötte pressen i New York 2014. Istället var det överläkaren Sophia Brismar och chefsbarnmorskan Anna Ståhl som pratade med medierna.

Madeleine födde själv och det var en naturlig förlossning helt utan komplikationer. Chris klippte navelsträngen. När Brismar och Ståhl fick frågan om hur Chris och Madeleine hade reagerat när barnet kom berättade Brismar att Chris hade gråtit glädjetårar. Likaså prinsessan och hon hade varit lugn under hela förlossningen.

De berättade även att barnet hade mellanblont hår och Chris haka. Madeleine och Chris stannar över natten. Läkaren och barnmorskan hade fått intrycket att de nyblivna föräldrarna hade vetat om att det skulle bli en pojke. Direkt efter födseln var Madeleine och Chris i kontakt med kungaparet och Chris mamma.

Det var Madeleine som för några månader sedan bestämde sig för att föda på Danderyds sjukhus. Hon hade själv tagit kontakt med sjukhuset och de hade en beredskap för att garantera hennes säkerhet, både när det gällde det medicinska, men även personlig säkerhet. Madeleine låg på den vanliga förlossningsavdelningen och ingenting var avstängt, allt pågick som vanligt på avdelningen.

På frågan vad Madeleine hade tyckt om förlossningen skrattade Ståhl och Brismar och sa att de ”Var nöjda med dreamteamet”.

Skärmavbild 2015-06-15 kl. 19.53.12

Kungaparet kom till Danderyds sjukhus vid sextiden för att hälsa på de nyblivna föräldrarna. Kungen var på strålande humör och drottningen kunde inte sluta le.

Skärmavbild 2015-06-15 kl. 19.53.05

– Vi är överlyckliga. Han föddes 13.45. Två minuter efter fick vi veta, sa drottningen innan hon gick in på sjukhuset.

Ikväll väntas hovet publicera en bild på den lilla killen, det är Chris som kommer att ta den första bilden.

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning, Frida Westergård, Rebecka Rakell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB