Startsida / Inlägg

Kunglig födelsedag, sommarkul och dop

av Jenny Alexandersson
vic3

Sommaren är inte på något sätt slut, men jag är tillbaka på jobbet efter några veckors ledighet och nog känns det som om hösten snart är här. Kanske mest på grund av det trista vädret, men jag har hoppet uppe, kanske blir det varmare och soligare senare i sommar.

Några som ändå njuter av sommaren trots regn och rusk är kungafamiljen. De befinner sig nere på Solliden på Öland där de bland annat har firat Victorias födelsedag. Morgonen startade som alltid med jordgubbstårta och frukost på sängen, sedan var det dags att träffa gratulanter i slottsträdgården.

vic1

Naturligtvis var lilla Estelle med och hon charmade alla med massa spring i benen och bus i blicken.

vic5

På kvällen samlades familjen på Borgholms Idrottsplats för det tv-sända firandet. I år var Sofia med för första gången som prinsessa och hon såg ut att ha det väldigt kul tillsammans med Madeleine och Chris.

vic2

Årets Victoria-stipendiat är simmerskan Sarah Sjöström.

konsert1

Dagarna på Solliden är fulla av utflykter, lata dagar i Strandhuset och goda middagar. Och Victoria, Daniel, Carl Philip och Sofia passade även på att se Roxette när de uppträdde på Fredriksskans i Kalmar i lördags. Det var en hel del kungligt ös på vip-läktaren.

dop2

Och jag måste såklart visa bilder från prinsessan Charlottes dop i England. Den 5 juli döptes hon i St Mary Magdalene-kyrkan nära drottningens lantställe i Sandringham. William och Kate promenerade till kyrkan med Charlotte i barnvagn och lille George på armen. 

dop3

Charlotte fick även namnen Elizabeth efter sin farfars mor och Diana efter sin farmor. Faddrarna överraskade en aning, kungligheterna lyste med sin frånvaro och istället var det Williams kusin Laura Fellowes, Kates kusin Adam Middleton och parets nära vänner Thomas van Straubenzee, Sophie Carter och James Meade som fick uppdraget.

dop1

Det var bara 21 gäster närvarande i den lilla kyrkan. Vanligtvis brukar de brittiska kungligheterna döpas i musikrummet på Buckingham palace, men William och Kate ville hedra prinsessan Diana – inte bara genom att ge henne Dianas namn utan även genom att döpa henne i samma kyrka som Dianas döptes i 1961.

 

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB