Startsida / Inlägg

Chris O’Neill om kritiken och det kungliga livet

av Jenny Alexandersson
madd1

Det har nog inte undgått någon att Chris O’Neill har fått en hel del kritik den sista tiden. Mest för att han uteblivit från en rad stora officiella evenemang och på så sätt verkat oengagerad när det gäller de kungliga uppdragen. Nu ger han svar på tal. Expressen träffade Chris på Öland och han berättade att han ångrar att han inte varit mer öppen kring sitt jobb. För det är arbetet som är hans förklaring till varför han inte varit så synlig den sista tiden samt det faktum att han flyttade till London i april.  Han är sedan juli 2013 chef för Wilton Payments Limited som ägs av hans svåger John D’Abo. De ordnar betallösningar för en rad andra bolag och hjälper stora företag att säkra nya affärer till lägre kostnader.

– Det kanske är svårt att förstå, men jag kommer inte kunna vara med på alla stora officiella saker. Jag har mina bolag som jag arbetar stenhårt med och där kan det vara så att en storkund kan ett visst datum som kanske krockar med ett kungligt officiellt tillfälle. Vad ska jag då göra? De här kunderna har inte framförhållning på en månad, det kan handla om att jag får vara tacksam för att jag får en liten lucka i deras schema kommande dagarna, säger Chris O’Neill och fortsätter:

– Jag ska framöver fortsätta göra mitt bästa för att stötta min fru och hennes familj i den utsträckning det är möjligt.

madd2

Han berättar även att Madeleine och barnen flyttar till London i höst och att det inte är hans mammas fastighet som de ska bo i, något som det tidigare har skrivits om i pressen.

Så hur är livet på Solliden? Chris berättar om utflykter och lek med barnen och att hans lilla familj umgås med de andra 80 procent av tiden. Han kallar aldrig kungen vid förnamn utan säger King, His Majesty eller Sir. Och svenskan? Den går det sisådär med.

– Sakta, men säkert, dock lite långsamt på grund av alla mina resor. Men jag och Leonore lär oss tillsammans!

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB