Startsida / Inlägg

Prins Carl Philip på banan igen

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-08-17 kl. 15.34.14

I helgen var det dags för en ny deltävling i STCC igen! Carl Philip var på plats på Gelleråsen i Karlskoga för att bättre på sina poäng efter succéloppet från förra tävlingen i Falkenberg. Den här gången var Sofias föräldrar Erik och Marie på plats på läktaren tillsammans med Sofias lillasyster Sara och hennes sambo Oskar Bergman. Sofia själv var inte med under tävlingarna, prinsen fick klara sig utan sin prinsessa.

Skärmavbild 2015-08-17 kl. 15.34.35

Det var mycket folk som samlats för tävlingarna och Carl Philip var peppad inför racet. Han tog sitt bästa kvalresultat någonsin med femte plats, men ett par incidenter på banan gjorde att han slutade på tionde plats i första tävlingen och sjunde plats i andra tävlingen.

– Det gick inte som planerat i tävlingarna på grund av egna misstag och andras incidenter. Men det jag tar med mig från den här helgen är min fart totalt, att kunna matcha topp fem är en underbar känsla och jag ser fram emot Solvalla, sa Carl Philip efter tävlingarna.

Skärmavbild 2015-08-17 kl. 15.03.53

Så här ser Carl Philips tävlingsbil ut. Gul och blå som svenska flaggan och så nummer 13 som är Carl Philips turnummer. Han är född den 13 maj, gifte sig ju den 13 juni och romansen mellan honom och Sofia avslöjades av Aftonbladet den 13 januari 2010.

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB