Startsida / Inlägg

Taskiga attacker och terrorhot mot drottningen

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-08-10 kl. 15.02.32

Det märks att många är tillbaka från semestern nu. Det är mer folk på bussen, fler kollegor är på plats på redaktionen och telefonen har ringt liiite mer än vanligt. Flera samtal den här dagen har handlat om vissa rykten som just nu snurrar kring kronprinsessan Victoria. Hur som helst, det där är bara rykten och vi får vänta tills det kommer ett pressmeddelande från hovet.

I morse körde vi ett mini-Kungligt igen och då fokuserade vi på helt andra saker. Bland annat har hertiginnan Catherine av Storbritannien utsatts för en riktigt taskig attack. Kolla här nere!

Och på tal om det brittiska kungahuset. Nyligen stod det klart att drottning Elizabeths kungliga helikopter går att följa på sajten flightradar24 där man kan identifiera och följa all världens flyg. Det går alltså att se varifrån helikoptern startar, vilken rutt den tar och var den landar. Det går såklart att utnyttja om man har onda avsikter. Även prins Williams ambulanshelikopter går att följa på sajten vilket såklart skapar en oro hos kungafamiljen.

För det har ju faktiskt hänt en hel del otäcka incidenter i den brittiska kungafamiljen. 1974 försökte en psyksjuk man kidnappa drottningens dotter prinsessan Anne. Han stannade hennes bil på väg mot Buckingham Palace och sköt mot prinsessan, hennes make och livvakten. Han skadades allvarligt och det gjorde även två poliser som kom till platsen. Men Anne höll sig cool, när kidnapparen försökte dra ut henne ur bilen svarade hon med ett iskallt ”I helsicke heller!”.

Och 1981 lyckades tre tyska turister komma in i Buckingham Palace trädgård, de smällde upp sitt tält och hävdade att de trodde de var i Hyde Park när polisen kom.

Men allra värst är kanske mannen som lyckades ta sig in i drottningens sovrum och dessutom samtala med henne i hela 10 minuter innan hon lyckades kalla på hjälp. Gulp!

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Love Isakson Svensén och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB