Startsida / Inlägg

Carl Philip trappar upp racingen

av Jenny Alexandersson

Skärmavbild 2015-08-11 kl. 10.24.13 Mer korrekt är kanske att skriva att Carl Philip trappar upp sitt racing-engagemang. För två år sedan instiftade han Prins Carl Philips Racing Pokal och i helgen var det dags att dela ut priset igen under kartingtävlingarna på Lidköpins Motorstadion. Gokart är ju en naturlig ingång till banracing och ettan, tvåan och trean får fina priser. De får bland annat delta i testkörning av racerbilar, träningsläger och licenskurser. Inte så dumt om man aspirerar på att bli proffs.

Skärmavbild 2015-08-11 kl. 10.41.36
Carl Philip rattar sin tävlingsbil till helgen då det är STCC-race på Gelleråsen utanför Karlskoga. Vid förra tävlingen stod han för första gången på översta pallplatsen efter ett jättespännande lopp i Falkenberg. Det ska bli intressant att se hur det går den här veckan.

Foto: Kungahuset.se

 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Nils Höglander, Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB