Startsida / Inlägg

Mer pengar till kungen, dop och flyktingkris

av Jenny Alexandersson

Skärmavbild 2015-09-22 kl. 10.24.53 Det har varit full fart i tidningsfabriken och i tv-studion den sista tiden så Hovbloggen har fått stå tillbaka lite. Så vad har hänt sedan sist? Igår fick vi reda på att apanaget höjs med 7,8 miljoner kronor, kungafamiljen och hovet får 135,3 miljoner kronor istället för årets 127,5. Orsaken är att säkerheten måste höjas, det är samma argument som man använt tidigare år när man bett om en höjning.  Kungen har gjort ett bra inlägg i flyktingfrågan. När han höll tal vid Riksmötets öppnande sa han bland annat att det är ”en tragedi som berört oss alla” och ”en insikt som vi tidigare inte förmådde ta till oss”.

– Hur flyktingsituationen ska kunna hanteras är ett gemensamt ansvar. Det finns en stark vilja att hjälpa till, att vara en medmänniska. Låt oss ta fasta på det och gemensamt hjälpa människor i nöd, sa kungen.

Se hela talet här nedan!

Skärmavbild 2015-09-22 kl. 10.31.24 Lille prins Nicolas kommer att döpas i Drottningholms slottskyrka den 11 oktober. Hovet berättar nu att det är ärkebiskopen Antje Jackelén som förrättar dopet tillsammans med överhovpredikant LarsGöran Lönnermark och hovpredikant Michael Bjerkhagen. Efter dopceremonin blir det en mottagning för inbjudna gäster och därefter en privat lunch med den närmaste familjen och representanter för det officiella Sverige. Nicolas kommer att döpas i samma dopklänning som Estelle och Leonore bar vid sina dop. Den användes första gången vid prins Gustaf Adolfs dop 1906. Prinsessan Madeleine får vi kanske inte se förrän vid dopet, hon ställde nyligen in sin medverkan på stiftelsen Min Stora Dags 15-årsjubileum som är på Junibacken nu i september. Orsaken enligt hovet är att hon ”har en liten bebis hon måste ta hand om”. Skärmavbild 2015-09-22 kl. 10.21.29 Och i onsdags kunde man se Daniel och Victoria mysa på vip-läktaren på en U2-konsert. De verkar kärare än någonsin de där två.

 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Mia Carron, Jennifer Laxén
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB