Startsida / Inlägg

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia i Dalarna

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-10-05 kl. 11.16.50

I morse startade Carl Philips och Sofias första officiella resa till Dalarna. De ska besöka flera företag, det är ju mer eller mindre obligatoriskt med företagsbesök på sådana här resor, men de kommer även att besöka Falu koppargruva och Idre Sameby. De har precis avslutat ett besök på mottagningsenheten Sopranen där de träffat en grupp barn som går på förskolan. Både Sofia och Carl Philip hade svårt att slita sig från småttingarna, de satt på knä mitt i barngruppen och pratade och skrattade. Det var ett helt sjå att få alla barn att ställa upp på bild inför 20-talet fotografer som är med under resan. Just nu reser de vidare till nästa programpunkt som är Dalform AB. Så fort det trillar in bilder så lägger jag ut dem på bloggen.

Sofia fick frågan hur det kändes att vara tillbaka i Dalarna och hon svarade glatt att det kändes bra och skönt och poängterade hur viktig verksamheten är på Sopranen. Bra prinsessvar! Carl Philip sa att han var glad att vara tillbaka och att de fick en bra start på besöket tillsammans med alla barnen.

 • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Mattias Kling, Elvira S Barsotti, Tobias Johannesson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB