Startsida / Inlägg

Kronprinsessan får inte vistas i samma lokal som kungen

av Jenny Alexandersson

Skärmavbild 2015-11-26 kl. 09.42.54 I går stod prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia sida vid sida på Global Child Forum. Det är kungafamiljens stiftelse som jobbar med barnrättsfrågor. Under gårdagen var drottning Silvia, kungen och de två prinsessorna på plats på Kungliga slottet tillsammans med företag och organisationer och diskuterade barns rättigheter. Skärmavbild 2015-11-26 kl. 09.43.10 I dag var det tänkt att även kronprinsessan Victoria skulle vara med i programmet, hon brinner ju för dessa frågor lika mycket som resten av familjen. Men hovets säkerhetsorganisation har stoppat hennes medverkan – Victoria får inte vistas i samma lokal som sin pappa. Orsaken är det allmänna säkerhetsläget och man har gjort bedömningen att Victoria måste avstå sin medverkan. Det låter drastiskt såklart, men man tar alltid det säkra före det osäkra. Vi gjorde en kort nyhetssändning kring läget och det ska poängteras att det är hovets säkerhetsorganisation och inte Säpo som har tagit beslutet.

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB