Startsida / Inlägg

Prinsessan Sofia berättar om festen och kommande bebisen

av Jenny Alexandersson

Igår kväll var prinsessan Sofia och prins Carl Philip på en välgörenhetsmiddag till förmån för Project Playground. Det var prinsparets vänner Robert Hållstrand och Fredrik af Klercker som tagit initiativ till festen där de inbjudna på olika sätt kunde bidra till organisationens verksamhet.

Sofia är ju inte längre lika aktiv i Project Playground sedan hon gifte sig, även om engagemanget såklart fortfarande är detsamma. Hon är i dag hedersordförande.

Aftonbladet fick en intervju med prinsessan när hon och Carl Philip anlände till konferenslokalen Nio Rum där middagen hölls.

Även Sofia och Carl Philip följer kungafamiljens tema för året – integration och immigration. Sofia berättade att hennes organisation under kvällen skulle presentera ett nytt projekt som berör nyanlända i Sverige.

– Vi hoppas såklart att det kommer att bli en framgångsrik kväll och att folk väljer att bidra till Project Playgrounds arbete och allt det som de gör. Det kommer att lanseras ett projekt som Project Playground kommer att göra här i Sverige, bland annat. Det handlar om nyanlända svenskar och hur man ska intergrera de barn som kommer hit och vilket enormt ansvar vi har. Alla har ett ansvar. Det är något som jag vet kommer att lyftas upp och det är jag väldigt stolt över.

Hon berättade även att det bästa råd hon fått i sin kommande mammaroll är att ta det lugnt och ta det som det kommer och inte lyssna på för många råd. Hon och Carl Philip har dessutom hunnit öva på att ta hand om barn.

– Ja, vi har varit barnvakt. Nu är det lite svårt eftersom Nicolas och Leonore befinner sig lite längre bort men vi är mer än gärna barnvakt.

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB