Startsida / Inlägg

Problemprinsar och ett riktigt superår

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-11-27 kl. 10.27.46

I går var det dags för Kungliga med Jenny Alexandersson igen och veckans ämnen var extra spännande. Vi tog upp svårigheterna med att vara kunglig och inte ha en självklar roll i familjen. Prinsar och prinsessor som inte ska ta över tronen hamnar i en sits där de inte har någon utstakad framtid och måste skapa sig en egen tillvaro och kunglig plattform. Det är inte alltid så lätt och en del hamnar i trubbel. Vi tog bland andra upp spanska prinsessan Cristina som förlorade sin kungliga titel när hon blev inblandad i makens korruptionsskandal. Och prins Laurent av Belgien som konstant hamnar i blåsväder. Även han har varit inblandad i en korrutptionsskandal. Men jag råkar säga att han får 300 miljoner i apanage (!) Det är såklart inte sant, det är jag som snubblar med tungan, det ska ju vara 3 miljoner kronor. (Stor skillnad där, ursäkta för det, så kan det gå när vi sänder live).

Och så pratar vi om det kungliga superåret 2016, med kungens 70-årsfirande, rubinbröllop, drottningens 40 år som Sveriges drottning, två dop och mycket mer! Ta en titt här nere! Som vanligt hade jag två proffsiga hovreportrar i studion, Margareta Gotthardsson och Liv Sander från Svensk Damtidning.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Aleksandra Wojcik, Paula Westerberg, Karl Meyer von Bremen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB