Startsida / Inlägg

Det fick prinsessan Estelle i födelsedagspresent

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-02-25 kl. 10.55.22

Vad ger man i födelsedagspresent till en liten prinsessa som fyller fyra år? Östergötlands län visste exakt vad de skulle lägga i Estelles paket i tisdags. Den här söta lilla berlocken i form av en svamp föreställer en kantkremla. Det är Östergötlands landskapssvamp och den är designad av guldsmeden och konstnären Margareth Sandström. Smycket är den tredje berlocken till ett armband som prinsessan Estelle fick när hon fyllde ett år.

– Hon kommer att få totalt nio berlocker tills hon fyller 10 år. Vilken typ av present hon får efter det får framtiden utvisa, säger Elisabeth Nilsson som är landshövding i Östergötland till Aftonbladet.

Estelle önskade sig ju hellre än hamster än ett syskon berättade Victoria i en intervju, men om det blev någon sådan har hovet inte berättat. Daniel är ju allergisk mot pälsdjur om jag har förstått det rätt så några hundar och katter är nog inte aktuellt.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB