Startsida / Inlägg

Prins Daniel inviger sin gamla skola

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-02-18 kl. 16.27.36

I de här lokalerna har prins Daniel räknat matte, skrivit svenskaprov och av och till säkerligen känt sig både uttråkad och inspirerad. I tisdags var han i Ockelbo för att inviga den nyrenoverade Perslundaskolan. Skolan har totalrenoverats och byggts till under 2014-2015. Det var prinsens tredje officiella besök i Ockelbo.

Daniel gick i högstadiet här och han avslöjade för min kollega på plats att han var ganska rastlös i plugget och nog hade behövt två timmars gymnasiklektion per dag.

Skärmavbild 2016-02-18 kl. 16.27.51

Daniel togs emot av landshövdingen och representanter för Ockelbo kommun och Perslundaskolan. Och det var många elever på plats i lokalerna, många ville ha en pratstund med den före detta eleven. Skärmavbild 2016-02-18 kl. 16.28.05

Kanske var det allra roligast att återse gympasalen. Daniel hade toppbetyg i gymnastik och  det är ju inte särskilt förvånande att han satsade på en karriär inom gymvärlden efter skolan. Idrott var favoritämnet, men även samhällskunskap.
Skärmavbild 2016-02-18 kl. 16.28.46

Daniel höll ett känslosamt tal om sin skola. Han sa bland annat:

”Framför allt kommer jag ihåg känslan och lyckan över att vara i ett sammanhang, och ha en tillhörighet i en grupp med goda vänner. Det jag vet nu, men inte visste då är att de här vännerna skulle följa mig genom livet”.

Daniel träffade pressen och fick frågan om han skolkade. Svaret kom snabbt: Nej, absolut inte!

Och så kom det såklart några frågor om den kommande födseln. Det är ju inte långt kvar nu och Daniel hade nog räknat med att en och annan reporter skulle ställa frågor om barn nummer två. Han är väldigt förväntansfull.

–Jättekul, det ska bli väldigt spännande. Jag är gift med en fantastiskt kvinna.

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB