Startsida / Inlägg

Prinsessan Madeleine på Childhoodmöten på slottet

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-02-19 kl. 10.42.14

I tisdags landade prinsessan Madeleine i Stockholm och hon kommer troligtvis att stanna i Sverige ett tag, hon har flera programpunkter inplanerade i sin kalender. I onsdags var det dags för styrelsemöte för World Childhood Foundation och i torsdags ett möte med World Childhood Foundation International Council på Kungliga slottet. Här ovan pratar hon med Childhoods generalsekreterare Paula Guillet de Monthoux.

Skärmavbild 2016-02-19 kl. 10.42.26

Childhoods styrelse sammanträder vanligtvis tre gånger per år och består av: ordförande
Kenneth Bengtsson, Jane Olsson Thorburn, statsfrun Kirstine von Blixen-Finecke, Johan Dennelind, Richard Gage, Peter Hansson, Caroline Heinz-Youness, Elsa Håstad, Sebastian af Jochnick, Martin Ingvar, Madeleine Linins Mörner, Johan Lundgren, Anna Philip-Sörensen, Sophie Stenbeck , Per Strömberg, Suzanne Lagerholm och Carina Åkerström.

Skärmavbild 2016-02-19 kl. 10.42.19

Vid det stora rådsmötet igår deltog representanter från Childhoods fyra filialer runt om i världen – Brasilien, USA och Tyskland. De träffas ett par gånger per år för att diskutera gemensamma frågor och utbyta erfarenheter.

Rådet består av drottningen, prinsessan Madeleine, Childhoods generalsekreterare Paula Guillet de Monthoux, styrelseordförande för respektive stiftelse och ytterligare en styrelseledamot från varje stiftelse.

Madeleine kommenterade veckans möten så här på sin Facebooksida:

”Wonderful meetings to celebrate the work and successes of the World Childhood Foundation’s offices and plan for the upcoming year!”

 

Foto: Kungahuset.se

 • Tjänstgörande redaktörer: Stefan Sköld, Sandra Christensen och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB