Startsida / Inlägg

Snart är det dags Victoria!

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-02-19 kl. 13.39.55

Det är inte lång tid kvar innan kronprinsessan Victoria och prins Daniel blir föräldrar igen.  Hovet har ställt in firandet av Victorias namnsdag den 12 mars, antingen har hon en liten i famnen då eller så är hon precis i slutet av sin graviditet. Daniel vägrar svara på frågor om barnet (se tv-klipp här nedan) och medierna står på tå inför kommande sändningar.

Aftonbladet pratade med Victorias förslossningsläkare Lennart Nordström, men han är såklart förtegen, konstigt vore annars.

– Generellt är en omföderska mycket mer trygg än en förstföderska. Speciellt om hon har haft en okomplicerad förlossning tidigare. Det finns en trygghet i den egna erfarenheten, säger Lennart Nordström.

Han berättar även att de vid förra förlossningen ville behandlas så normalt som möjligt och så blev det också.

Victoria och Daniel födde i ett rum i slutet av korridoren på förlossningsavdelningen på Karolinska universitetssjukhuset. Teamet som befann sig i samma rum var Lennart, undersköterskan Marianne Almén, barnmorskan Cecilia Lind och barnläkaren Mikael Nordman. Victoria följde samma basprogram som många andra föräldrar och de fick en bricka med ostfrallor, chokladboll och kaffe och te efteråt. Klockan 04.26 föddes lilla Estelle och familjen lämnade sjukhuset några timmar efter förlossningen och vilade ut hemma på Haga slott. Men de stod hela tiden i direktkontakt med Lennart en tid efteråt.

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Emma Lindström och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB