Startsida / Inlägg

Prinsessornas medie-kompisar

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-03-18 kl. 11.21.11

Prinsessan Madeleine duckar för pressen, hon är inte intresserad av att stå i rampljuset”. ”Kronprinsessan Victoria vill hålla det privata privat, hon blir inte bästis med någon av Sveriges hovreportrar”. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt de här meningarna när andra medier har ställt frågor om hur nära man kommer kungligheterna. Sanningen är att man kommer nära sessorna i deras arbete, inte som privatpersoner.

Men det betyder inte att Victoria, Madeleine och Sofia inte umgås med journalister, för det gör de. Men det är främst vänner från skoltiden som satsat på en karriär inom press, radio och tv.

Prins Daniels barndomsvän Niklas Ek är ljudtekniker och reporter på Sveriges Radio. Det blev en del rabalder när han placerades på bröllopsredaktionen inför vigseln 2010. Men det ordnade upp sig till slut. Hans fru Anna är duktig fotojournalist. Det var förresten Niklas som skrev det här kloka inlägget om invandring för ett tag sedan.

Skärmavbild 2016-03-18 kl. 10.10.58

Prinsessan Madeleines nära vän Tin-Tin Rosén af Burén kommer att synas i reality-serien Toppmäklarna på Kanal 5 i vår. Hon jobbar som mäklare på lyxmäklarfirman Eklund Stockholm New York, ESNY, samma firma som nyligen sålde Sveriges dyraste lägenhet i centrala Stockholm för 104,5 miljoner kronor. I programmet utlovas en inblick vid försäljningar av slott, paradvåningar – och hela skyskrapor.

– Även om vi träffar många roliga och förmögna kunder samt får se helt fantastiska våningar så är det långt ifrån alla kunder som är enkla att ha att göra med. Det ligger mycket slit bakom, och jag hoppas verkligen att det kommer fram i serien, säger delägaren Niklas Berntzon.

LovisadeGeer

Madeleines barndomsvän Lovisa de Geer är resejournalist och har bland annat skrivit för Svenska Dagbladet, Scanorama och för oss här på Aftonbladet. Hon har startat en ny resesajt med SAS och American Express.  Worldcitizen.se riktar sig till unga resvana personer och Lovisa delar med sig av sina bästa insidertips från hela världen – de bästa hotellen, restaurangerna, barerna, kaféerna och andra smultronställen. Lovisa är i stort sett alltid på resande fot, hon har hela 200 resdagar per år (!).

Skärmavbild 2016-03-18 kl. 10.40.48

Victorias barndomsvän Andrea Brodin är är inredare och författare, men är allra mest känd från tv-programmen Homestyling, Till Salu, Arga Snickaren och Hotellräddaren. Förutom en framgångsrik tv-karriäe så  bloggar och designar hon. Hon är tillsammans med Chris O’Neills bästa vän Cedric Notz.

Skärmavbild 2016-03-18 kl. 10.46.42

Kronprinsessans vän Caroline Dinkelspiel har tidigare jobbat med programinköp på TV4-gruppen och är nu inköpschef på HBO Nordic.

Skärmavbild 2016-03-18 kl. 14.18.19

Madeleines vän Sofi Fahrman var tidigare en kollega till mig här på Aftonbladet. Hon är modeexpert, creative director för theyouway.com, författare och var även programledare för den svenska versionen av Project Runway. Inte illa!

Skärmavbild 2016-03-18 kl. 10.49.49

Josephine Génetay (här med Cissi Wallin) är manusförfattare, producent, bloggar för Elle och har jobbat på produktionsbolag. Hon har satt upp flera teaterpjäser utomlands, bland annat ”Some girls” med David Schwimmer  från Vänner och ”Fool for love” med Juliette Lewis.

Skärmavbild 2016-03-18 kl. 11.24.28

Prins Carl Philips designpartner Oscar Kylberg jobbade tidigare på produktionsbolaget Bringiton som producerade en realityserie i Kina som hette Big Time spender.

Joen Bonnier är son till bonniermiljonären Carl-Johan Bonnier och gick på Lundsberg med Carl Philip. Han bodde ett tag i Kina när han var vd för Bonnier China, men jobbar nu för Bonnier i Stockholm.

Mattias Klums namn känner ni såklart igen. Han är Carl Philips mentor och vän och  världskänd naturfotograf, författare och filmare.

Alexandra Ogonowski är god vän med prinsessan Sofia och prins Carl Philip. Hon är inredningsdesigner och redaktionschef på Plaza Deco.

Marwan ”Marre” Hitti är Sofias frisör och nära vän. Han var med i Paradise Hotel samtidigt som Sofia och har även haft en egen realityserie på SVT som följer jobbet på salongen Bangs.

Sofias och Carl Philips vän Genya Kihlberg jobbar på eventbolaget Wonderland och har producerat filmen ”hipp hipp hora”.

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Elliot Morseth Edvinsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB