Startsida / Inlägg

Prinsessornas come back på statsbesöket

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-05-10 kl. 13.53.03

Just nu pågår ett inkommande statsbesök från Chile. President Michelle Bachelet kom till Stockholm i dag och stannar till på torsdag. På Kungliga slottet träffade hon hela familjen, även Sofia och Victoria som kunde slita sig från föräldrabestyren och hälsa presidenten välkommen i Stora gästvåningen.

Skärmavbild 2016-05-10 kl. 13.53.46

På inre borggården hölls en officiell välkomstceremoni. Nationalsångerna spelades och kungen och presidenten inspekterade hederskompaniet. På borggården fanns även representanter från riksdag och regering som hälsade Michelle Bachelet välkommen till Sverige.

Skärmavbild 2016-05-10 kl. 13.54.09

Presidenten fick en och annan kram från (vad jag gissar) chilenare i folkmassan som samlats utanför slottet.

Skärmavbild 2016-05-10 kl. 13.54.52

Enligt tradition åker det besökande landets statschef kortege tillsammans med kungen genom Stockholm. De startar vid Hovstallet och åker genom stan till kungliga slottet. Michelle hade verkligen prickat in vårens finaste dag för sitt besök, solen sken och jag tror banne mig att det slagits något slags värmerekord idag. Tyvärr verkar vädrets makter inte vara med oss längre, just nu är himlen mörk av stora åskmoln.

 • Tjänstgörande redaktör: Elliot Morseth Edvinsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB