Startsida / Inlägg

Därför får inte prins Daniel skriva autografer

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-06-09 kl. 16.44.24

Så var det dags för ett nytt avsnitt av Kungligt med Jenny Alexandersson och i veckans program pratar vi bland annat om det faktum att ingen i kungafamiljen skriver autografer. Prins Daniel berättade i ett filmklipp att han faktiskt inte får göra det. Men så tar han tillbaka det han sa och berättar att det egentligen handlar om att det tar för lång tid om han skulle skriva autografer till alla som vill ha. Och det stämmer såklart. När någon ur kungafamiljen är ute och reser eller är på officiellt besök någonstans så är schemat superspäckat och det finns oftast en tidsplan som ska följas på minuten.

Men utöver tidsaspekten så tror jag även att det finns en policy (om än kanske inte uttalad?) om att inte skriva autografer. Det är ju något som kändisar gör och kanske vill man inte ha den typen av image? Då är det lättare, och framför allt så går det snabbare, att ställa upp på bild tillsammans med en grupp barn. Eller så är man med på en selfie, det blir allt vanligare.

Vi pratar även om prinsessan Leonores barnflicka Louise, hon har nämligen en spännande familjekoppling till kungafamiljen. Se hela avsnittet här nedan!

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Vilma Stockvall, Madelene Politis
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB