Startsida / Inlägg

Sarah Ferguson om livet, de svarta åren och kärleken till elefanterna

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-09-16 kl. 11.07.02

I går gjorde jag en intervju med Sarah Ferguson, hertiginna av York. Hon var tidigare gift med prins Andrew, drottning Elizabeths andra son. Sarah, eller Fergie som hon också kallas, har varit enormt omskriven genom åren, hennes tillvaro har varit kantad av skandaler. Fergie har varit en central person i mitt arbete som hovreporter eftersom hon även de senaste åren har skapat rubriker. Så det var med en viss anspänning som jag väntade på att få intervjua henne. Men den känslan försvann snabbt. Sarah visade sig vara en otroligt varm, inkännande och vänlig själ. En kvinna som öppet talade om de svåra åren och de många problem hon tvingats ta sig igenom.

Skärmavbild 2016-09-16 kl. 11.36.48

Sarah befann sig i Göteborg igår. Hon är en av eldsjälarna bakom och även beskyddare av organisationen Elephant Family som jobbar för att bevara den utrotningshotade asiatiska elefanten. Efter vår intervju skulle Sarah gå på en galamiddag på Clarion Hotel Post som anordnades av The Perfect World Foundation, en organisation grundad av Ragnhild och Lars Jacobsson som i många år arbetat för utsatta djur. Sarah delade ut priset Conservationist of the Year till doktor Richard Leakey som ägnat en livstid åt att försöka besegra tjuvjägare.

Skärmavbild 2016-09-16 kl. 11.38.05

Sarah landade i Göteborg i går morse och hennes program var späckat. Hon besökte bland annat IT-gymnasiet i Göteborg för att titta på dataanimerade konstverk som eleverna har gjort till förmån för världens elefanter. Några av konstverken auktionerades ut under galan på kvällen.

Jag kommer att berätta mer om Sarahs lite senare här i bloggen. Just nu vill jag bara slå fast en sak som hon tog upp under vårt samtal – hur svårt ens liv än känns och hur jobbigt det än kan vara att försöka ta sig vidare från jobbiga och skamfyllda situationer så finns det alltid en lösning. Sarah berättade mycket om sina känslor kring skilsmässan och de skandaler som hon ibland själv orsakat, ibland orsakats av andra, och mycket starkare man kan bli av sina erfarenheter.

Du kommer att få se klipp av intervjun i nästa avsnitt av Kunglig med Jenny Alexandersson och i ett reportaget i Aftonbladet Söndag senare i höst.

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB