Startsida / Inlägg

Prinsessan Estelles nya förskola

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-10-04 kl. 16.28.08

I går berättade Hänt.se att prinsessan Estelle inte längre går på förskolan Äventyret i Djursholm. Hon har bytt förskola och går numera på Montessoriförskolan Lilla Kvickjokk på Djurgården. Hovet bekräftar bytet och säger att det handlar om logistiska skäl, men att Daniel och Victoria var väldigt nöjda med den gamla förskolan.

Lilla Kvickjokk är ett föräldrakooperativ och en ekonomisk förening där föräldrarna är delägare. Det innebär även att Daniel och Victoria förväntas hugga i en del. På förskolans hemsida står beskrivet vad som är föräldrarnas ansvar. De ska bland annat medverka på städkvällar och basarer, hjälpa till om ordinarie lärare eller kock är sjuka och en gång per termin tvätta och stryka.

Skärmavbild 2016-10-04 kl. 16.28.30

Äventyret var en ur och skur-förskola där barnen vistades utomhus mycket. Det kommer Estelle även att göra på Lilla Kvickjokk, om än inte i riktigt lika hög grad, men omgivningarna är gröna och lummiga. På förmiddagarna har de inomhusaktiviteter och på eftermiddagarna är de utomhus.

Enligt hemsidan går det 33 barn i åldrarna ett till fem på förskolan. Det finns tre montessoripedagoger och fyra montessoriassistenter, två barnskötare och en kock. Kocken Daniel har rötter i Frankrike och har lagat mat på Lilla Kvickjokk sedan mitten av 90-talet. Enligt förskolan hemsida kan Daniel vara ”den ende skolkocken i Sverige (kanske i världen) med ett eget Chef’s Table i köket, där de små matgästerna får turas om att inta sin lunch tillsammans med Daniel”.

De skriver vidare: ”Dukningen är vacker, som en kvarterskrog i Bretagne fast i miniatyr. Daniel lägger upp maten i små skålar så att de små gästerna får servera sig själva”.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB