Startsida / Inlägg

Prinsessan Madeleine väntar sitt tredje barn

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2017-08-27 kl. 19.36.55

Vilken härlig nyhet! För en stund sedan kunde Aftonbladet berätta att prinsessan Madeleine och Chris O’Neill väntar sitt tredje barn. Hovet meddelade på kungahusets hemsida att barnet kommer i mars och att Madeleine mår bra.

Skärmavbild 2017-08-27 kl. 19.36.19

Jag är inte alls förvånad, Madeleine har flera gånger berättat att hon gärna vill ha en stor familj och det är förståeligt att hon vill köra hela småbarns-racet nu. Leonore är tre, Nicholas är två så varför inte en tredje? Väldigt roliga nyheter och desto kul att vi får se familjen lite mer i Sverige. Leonore har ju börjat på en förskolan på Östermalm och familjen kommer att tillbringa hela september i Sverige. Jag ser det som ett tecken på att familjen så sakteliga är på väg att flytta hit.

Enligt hovets tolkning av successionsordningen ska ett barn som är med i tronföljden gå i skola i Sverige från och med sex års ålder. Det meddelade riksmarskalken i samband med Leonores födelse. Nu är det ju några år kvar, men Madeleine är noga med att barnen får en stark anknytning till Sverige. De är ofta här och prinsessan har även skaffat en svensk barnflicka.

Skärmavbild 2017-08-27 kl. 19.33.50

Så här skrev Madeleine på sin Facebooksida nyss. ”Chris och jag är överlyckliga över att meddela att jag väntar barn. Vi ser fram emot att fyra blir fem”.

Tidigare idag berättade Madeleine om sin graviditet för sina vänner under en brunch på Hotel Diplomat enligt uppgifter till Aftonbladet. Det verkar som om även Sofia var på Diplomat, men med en väninna samtidigt som Carl Philip tog en promenad på Skansen med lille Alexander. Sofia ska ha sitt andra barn nu i september.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB