Startsida / Inlägg

Slätstruket – med ett undantag

av Jonas Gustavsson

Upptaktsträffen är över. Och ärligt talat – och ärlig ska man vara – så var det väldigt slätstruket. Klyschor, dämpning av förväntningar  och allmänt gullgull.

Alla höll sig själv närmast och aktade sig för att kasta smockor mot andra lag.

Men ja, ett undantag fanns ju: Pixbos Jonas Eliasson stack ut på damsidan, stämplade sitt lag som bäst i Sverige och drog upp förväntningarna. Ganska skönt i en verklighet där majoriteten av tränarna i elitlag jobbar precis tvärtom, det vill säga att dämpa förväntningarna. Pixbo har ett bra lag, inget snack om saken, men man är absolut inte bättre än Kais Mora, Rönnby eller Iksu på pappret. Men tror man på sitt lag så tror man på sitt lag – och då tycker jag det är piggt att inte hymla med det. Tack för det Pixbo.

***

Såpan Victoria Wikström fick ju också ett slut. Stjärnan har ju velat kring en fortsättning i Iksu eller en flytt till Djurgården eller Pixbo, men en föraning kom redan i inbjudan till upptakten, där forwardens klubbadress var satt till Iksu. När hon sedan stapplade upp på podiet utan matchtröja – som de andra spelarna hade – skapades viss tveksamhet. Men visst, Wikström blir kvar i Iksu.

***

Dam-expetern Ann-Sofie Sundholm delade ut förmiddagens största känga när hon tippade att nykomlingen Telge tar max fem poäng. Därmed stämplade hon laget som sämst i SSL genom tiderna (sedan det blev en riksserie), eftersom bottennoteringen hittills är sex pinnar.

Telges svar?

– Vi tar mer än fem poäng, sa coachen Peter Nilsson.

***

Huddinges nye, unge tränare Alexander Brinkmann var i skottgluggen. Han gillade inte alls att hans lag tippades utanför slutspel.

– Vi har tappat några spelare som folk kan namnet på. Och alla vet att Per (Tjusberg) var en bra tränare, men ingen vet om jag är bra, sa han lite syrligt.

***

Pelle Alvin, Rönnbys coach, garanterade att Madde Backlund gör 60 poäng i vinter. Vet han något vi andra inte vet? Har Madde till slut insett hur bra hon kan bli och satsat rejält på fysiken? Kanske läge att lägga in en slant på henne som poängligavinnare.

***

Höllviken – vårens Åshöjdens BK-saga – tippas föga överraskande sist i herrarnas SSL. Coach Vidar Jonsson var dock fyndig när han fick ge ett innebandyförslag till säsongen:

– Det skulle vara att vi fick spela med en man mer hela säsongen, sa han.

Ja, det skulle väl vara Höllvikens enda chans. Förhörde mig lite om laget och lovorden haglade kring Johannes Wilhelmsson, men inte så mycket mer. Någonstans måste succésagan ta slut.

***

Thomas Brottman i Falun var lite smårolig när han underförstått kritiserade landslaget:

– Har jag otur är åtta spelare med i VM, har jag tur är det sex, sa han och syftade till att han kommer sakna lirarna i den dagliga verksamheten.

***

Stefan Forsman, Storvreta, informerade också om att Mika Kohonen kommer vara sjukskriven i fyra veckor till. Riktigt tråkigt. Innebandyn skriker efter profiler – och Kohonen är sannerligen en av dem som behövs.

***

Det var väl typ det som fastnade. Alltid trevligt att hamna i innebandysfären, skaka lite tass och allmänt diskutera plast. Men någon citat-fest blev det inte.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB