Startsida / Inlägg

Svaghetstecken för sporten

av Jonas Gustavsson

Satt och funderade lite på Höllviken.

Att laget gick upp i SSL kan man tycka vad man vill om, laget gjorde det och är därmed förtjänta av platsen, men frågan om det verkligen är bra för innebandyn i stort.

Att ett lag – mer eller mindre ett kompisgäng, dessutom – kan springa igenom divisionerna och avancera till SSL som nykomling i allsvenskan år 2014 ser jag som ett svaghetstecken för elitinnebandyn. Sådana lag ska inte kunna ta sig hela vägen upp, man ska inte kunna ta sig upp i högsta serien utan att satsa för det. Det är min åsikt i alla fall (jag gissar att andra tycker att det är en tjusning). Det skiljer ljusår mellan allsvenskan och SSL och ett Höllviken som valt att inte plocka in någon SSL-rutin alls kommer att få det enormt jobbigt. Eller ja, för att vara helt ärlig, man kommer inte ha en chans. Så enkelt är det.

Ur kommersiell synpunkt så är Höllviken inget som man jublar över runt om i innebandy-Sverige (ja, förutom Helsingborg då möjligtvis). Laget är för allmänheten, med undantag för hyllade stjärnan Johannes Wilhelmsson, ett gäng nobodys som inte säljer några extra biljetter.

Det gör inte serien hetare för mig. Snarare tvärtom.

Alltså – jag vill inte hänga ut Höllviken i sig, storyn i sann Åshöjdens BK-anda är fantastisk, men idag ska det inte vara möjligt att göra en sådan resa.

Nåväl, nu är Höllviken i SSL och jag hoppas sannerligen att jag har fel om att skåningarna blir den slagpåse som många förutspår. Det hade varit enormt tråkigt för serien. Tyvärr lutar det väl åt det hållet, för jag har oerhört svårt att se laget plocka speciellt många segrar.

Någonstans tar alla sagor som är för bra för att vara sanna slut.

***

Om någon Höllviken-lirare läser dessa rader hoppas jag att de tar detta som tändvätska. Knyter näven i fickan och ger sig fan på att visa hur fel etablissemanget har.

***

Snackade lite med några SSL-tränare om Höllviken under upptakten ifjol. Ingen nämnd så, men intrycken var att laget får enormt svårt. Någon trodde att de kunde störa några lag, men inte mer än så. Flera hyllade Johannes Wilhelmsson och lyfte honom som landslagskandidat, men inte många kunde nämna så många fler spelare. Förstakedjan bedömdes kunna vara en andrakedja i vissa SSL-lag, men inte mer än så. Dock, många har respekt för coachen Vidar Jonsson och hans kunnande. Domen var dock klar: Höllviken blir sist.

***

Skrev en lång artikel om sagan Höllviken i våras. För er som missade den så finns den att läsa fortfarande, dock som PLUS-artikel.

***

Jag ska lansera mitt tips inför serien vad det lider. Men jag kan redan nu avslöja att Höllviken tippas sist. Faktiskt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB