Startsida / Inlägg

120 minuter – ska det ens gå?

av Jonas Gustavsson

Helsingborg vann med 8-0 mot Dalen idag.

Helt fantastiskt att hålla nollan, naturligtvis. Ännu mer fantastiskt blir det ju med tanke på att det var Helsingborgs andra nolla, man vann ju med 6-0 mot AIK innan Champions Cup-uppehållet, och att man därmed hållit tätt i 120 raka minuter.

Det ska ju liksom knappt gå i innebandy. Inte i SSL.

Har det någonsin hänt innan, för övrigt? Vet i fasen. Om någon nu vet. Innebandy-statistiken är ju inte vad den borde vara alla gånger.

Det är bara att buga och bocka för Helsingborg, keepern Jonathan Paulsson och coachen Magnus Anderberg. Det trodde man ju inte riktigt när man läckte som attan mot Linköping i omgången innan (förlust 3-8).

– Vi var riktigt besvikna efter den förlusten mot Linköping. Vi sa till varandra att vi måste skärpa försvarsspelet, det måste till om man ska vinna matcher. Och det har vi verkligen gjort, säger Paulsson när jag surrade med honom nu sent ikväll.

Inga stora ord. Men 120 minuters nolla är magiskt bra. Det kan inte någon förneka.

– Det är klart att det är bra. Jag har inte hört någon annan som hållit nollan två matcher innan. Vi har levererat två bra laginsatser. Visst har vi haft lägen mot oss också, men det har varit lite tillfälligheter och någon idioträddning som räddat oss. Sedan har man väl haft lite flyt också, det får jag erkänna, säger Paulsson som inte hållit nollan innan den här dubbelnollan.

Började ju ett tag att hysa lite frågetecken kring skåningarna, men kanske får sudda ut dem nu.

***

I övrigt idag:

Mullsjö-Sirius 6-4: Starkt av Mullsjö utan ett par nyckelspelare. Sebastian Palmqvist ledde vägen genom att ha klubban i alla målen i första perioden vilket skapade ett 3-0-övertag för västgötarna som man sedan aldrig släppte ifrån sig. Det börjar mer och mer utkristallisera sig att Mullsjö är ”the real deal”. Att man kan leverera även utan ett par av sina vassaste pjäser (David Gillek, Kim Hadelund) är ett styrkebesked.

Djurgården-Karlstad 6-3: Väntad hemmaseger, men också väntat att den inte blev så överdrivet stor. Det var 2-2 efter två perioder innan Djurgården lyckades spurta i slutet och inkassera årets första (!) trepoängare. Superstjärnorna Emelie Lindström och Sandra Mattsson noterade tre pinnar var. Karlstad är alltjämt utan poäng.

***

Nu laddar vi för super-söndag!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB