Startsida / Inlägg

Tungviktsmöte: Fysik, kamp & vilja

av Jonas Gustavsson

Plast-fattig helg gällande SSL-innebandyn.

Liras bara en enda match på grund av övernattnings-succén Champions Cup. Å andra sidan, Linköping mot Växjö, två av de färskaste uppstickarna i SSL, är ett riktigt intressant möte under söndagen. Två fysiska lag som gillar att smälla på och ta kampen. Det vimlar av vinnarskallar som offrar både en hörntand och en snyting för att vinna. Det kommer inte bli massa skönspel, men väl en hel del – just det – kamp.

Jag tippade båda lagen som slutspelslag i år och jag gillar båda i den bemärkelsen att man verkligen utmanar de traditionella lagen. Breddar innebandy-kartan.

I båda lagens fall så sattes väl ett frågetecken för bredden inför säsongen, men båda lagen har hittills rätat ut det mesta till utropstecken. I alla fall av det jag sett och hört. Linköping har ju exempelvis fått fin leverans av nye Jesper Alm, Matej Jendrisak har börjat varva upp och Hampus Dargren ser bättre ut än någonsin. Samtidigt har Växjö fått bra utväxling på sin tredjekedja, med bland annat Valdemar Ahlroth och Ludwig Persson, vilket ökar smålänningarnas slagstyrka.

Som sagt, intressant möte.

Och extra krydda är ju fjolårets poängligatia och Linköpings-målspruta Marcus Johanssons återkomst till Linköping.

Tippning? Skitsvårt. Kan gå hur som helst. Fegar ur med ett kryss, men tror väl ändå lite mer på Linköping i kraft av fin form och hemmaplan.

***

Linköpings-coachen Johan Astbrant gör sitt för att elda på inför söndagen.

– Den som anser att innebandy är en mesig sport bör nog bege sig till Sporthallen på söndag. Det lär bli en holmgång och smälla rejält. Det är två fysiskt starka lag där framförallt backarna är storväxta i båda lagen. Sen har kanske inte Växjö samma tyngd på forwardsidan som vi har med bland annat Marre. Det kommer att bli mycket närkamper och hårt spel sen har Växjö en tränare som gillar att elda på sina spelare när det hettar till vilket ytterligare bidrar till hettan i Växjös matcher, säger han till klubbens hemsida

***

På tal om bara en match i helgen. Kanske läge att se över spelschemat, vilket var en diskussion som ploppade upp på Twitter.

Jag förstår kritiken: ibland är det två omgångar på en vecka, ibland är det tre veckors uppehåll. Varför inte bara i enkelhetens tecken spela en omgång per vecka, ”äga” en dag, förslagsvis söndagen, och lägga alla matcher där. Gärna med några skiftande starttider, så man kan följa flera matcher under en supersöndag.

Alternativt, om man nu måste sprida ut matcherna, ha omgången över två dagar, exempelvis torsdag och söndag.

Men inte sprida mer än så. Och inte ha så långa uppehåll. Försöka skapa en bättre röd tråd genom hela säsongen. Jag är inte säker, men misstänker att spelarna skulle gilla det. Jag är mer säker på att publiken skulle gilla det. Istället för ett rörigt spelschema utan kontinuitet så hade man kunnat skapa tradition av söndags-innebandy.

Men det är bara min åsikt.

***

Längtar redan till nästa helg. Då är det SSL-drag på riktigt igen.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB