Startsida / Inlägg

Äntligen, Mattias Samuelsson

av Jonas Gustavsson

Snabbfotade Storvreta-backen Mattias Samuelsson har ju sensationellt nog varit mållös fram till dagens match mot Linköping, men fick nu äntligen dunka in en boll.

Det var nog en sten som föll från hjärtat, även om veteranen inte riktigt vill erkänna det fullt ut.

– Det har verkligen varit bedrövlig målproduktion från min sida. Känslan är att jag har spelat ganska bra och skapat många lägen, men det har inte lossnat. Jag är i den åldern att jag inte bryr mig så mycket bara vi vinner matcher, men visst var det ganska skönt att se den bollen gå in, sa han till mig.

En anledning till den blygsammare offensiven är att Samuelsson numera har tagit en mer defensiv roll i Storvretas förstafemma, där han nu har betydligt mer offensive Rasmus Sundstedt vid sin sida istället för betydligt mer hemmatrygge Jesper Berggren. Men den defensivare rollen är ingen order.

– Min roll har blivit lite mer defensiv eftersom jag spelar med så offensiva gubbar. Det är ingen som sagt åt mig, det har bara blivit så. När vi väl får igång allt rull så tror jag dock det blir som vanligt för mig.

Starten för Storvreta har ju förvånat, man har inte alls varit den segermaskin man varit van vid, och Samuelsson menar att det varit jobbigt att förlora så mycket.

– Vi har ett nytt spelsystem och det är nog så att man funderar en del på var man ska vara på banan, vilket gör att man kanske inte handlar helt instinktivt. Det kan vara en anledning till att vi haft lite troll i målskyttet. Vi visste att det skulle ta tid att sätta det nya, men det har varit jobbigare än vi trodde att förlora så här många matcher, sa han och tror stenhårt på sitt lag:

– I min värld har vi kapacitet att vinna SM-guld. Men att vinna är svårt, det är mycket som måste klaffa. Det gäller att vara ödmjuk.

***

Linköping, Jan-Erik Vaara och halva innebandy-Sverige höll nog andan när backgiganten Anton Karlsson fick en smäll på knäet i matchen. Han lindades hårt och leddes av plan.

Andningen kunde dock återupptas tämligen snabbt igen, då den hårdföre Linköpings-backen, som såg ut att vara rejält skadad, kunde återkomma i spel under matchen.

Anton Karlsson spelade som bekant inte en enda seriematch ifjol på grund av en knäskada – så det är klart det blev oroliga miner när han fick en ny smäll mot just knäet.

Tidigare idag togs han ut i förbundskapten Jan-Erik Vaaras 30 man stora bruttotrupp till VM (precis som premiärmålaren Samuelsson), ur vilken 20 man slutligen ska forma VM-laget som ska försvara guldet på hemmaplan i Göteborg i december. En Karlsson-dröm som kunde gått i kras – men som nu alltså verkar få leva vidare.

***

Såg inte bataljen idag, men konstaterar att Storvreta verkar ha fått igång ytterligare lite mer av sitt spel och levererade en traditionsenligt stark tredjeperiod. Serieledarna Linköping, med sju raka segrar i bagaget, fick ju mitt tips inför matchen och stod upp bra, men räckte alltså inte hela vägen fram mot det hemmastarka Uppsala-laget som till slut vann med 5-4.

När Vreta-coachen Stefan Forsman tittar ner i matchprotokollet så är han nog inte bara nöjd med att sistaperioden vanns med 4-2, han är nog minst lika nöjd med vilka som gjorde målen: Rasmus Sundstedt, Fredrik Holtz, Henrik Stenberg och Albin Sjögren. Precis de lirarna som ska kliva fram och leverera för storlaget.

I och med segern avancerade Storvreta upp till en femteplats i tabellen, men då har man också spelat en match mer än alla andra lag (utom Linköping då, givetvis).

***

Ni kan ju storyn om Linköpings Jesper Alm. Zorro-kungen. Idag, då han fick komma in i den sista perioden, så slog han till med ett zorro-mål i sitt första byte. Totalt fyra kassar nu, och om jag inte har helt fel så har samtliga levererats genom zorro-finter. Helt jävla sjukt.

Jo, jag vet att det finns många som inte är några zorro-fantaster, som tycker det är löjligt att hetsa upp sig över något sådant, som tycker att det inte hör hemma i sporten. Men jag är inte en av dem. Zorro är ingen vardagsmat i dagens SSL, det är sällsynta cirkus-konster som förtjänar att uppmärksammas. Tycker jag i alla fall.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB