Startsida / Inlägg

Inför slutspurten – nu ska allt avgöras

av Jonas Gustavsson

En dryg veckas blogguppehåll. Men nu kör vi igen. Och nu ska allt avgöras.

Fem omgångar kvar på herrsidan. Sex omgångar kvar på damsidan. Vilka lirar slutspel? Vilka har spelat klart redan i början av mars? Vilka åker ur? Vilka får kvala? Svaren kommer snart.

Eller så läser ni facit här.

Kommentarer om alla lag, vem som måste stiga fram, vem som är lagets slutspurts-joker och hur det går.

Håll till godo.

***

HERR

1 PIXBO 47 p +54

Det var en hel del som flaggade för Pixbo som en utmanare till SM-guldet den här säsongen och det är bara konstatera att lagbygget är redo. Smarta värvningar inför säsongen – som Linus Henriksson – har skapat en bättre bredd offensivt, vilket gett laget en dimension till. Dessutom sitter man på extrem spetskompetens i Martin Östholm och Patrik Malmström.

Måste kliva fram: Emil Julkunen, som varit lite svalare på slutet.

Slutspurts-joker: Victor Selindh. Exploderat på sistone och är en spelare med slutspelssnitt med sin fysik och tyngd.

Program: Dalen (b), Höllviken (h), Mullsjö (b), Granlo (h), AIK (b)

Prognos: Helt okej avslutningsschema och blir etta eller tvåa i serien. Inget snack om saken.

***

2 FALUN 46 p +29

De dubbla regerande mästarna hade en brokig start – bland annat på grund av ett gäng skador – på säsongen men har varvat upp efter hand och det känns inte som man slagit i taket ännu. Superfemman är riktigt, riktigt bra – den bästa i Sverige just nu – men även spelarna bakom dem, som Tero Tiitu och Johannes Skog, har varvat upp på slutet.

Måste kliva fram: Jonas Svahn. Är bra, men kan mer offensivt.

Slutspurts-joker: Johannes Skog. Rutinerad målskytt som varit bra på slutet och ger viktig ”secondary scoring” bakom förstafemman.

Program: AIK (h), Kais Mora (b), Warberg (b), Linköping (b), Storvreta (h)

Prognos: Blir etta eller tvåa i tabellen. Känns givet.

***

3 LINKÖPING 38 p +23

Linköping var ett av höstens sensationslag och toppade ett tag serien. Den oturliga skadan på Martin Karlsson i toppmötet med Pixbo skapade dock – till synes – grus i maskineriet. Trotjänarens drivande stil, såväl på plan som i omklädningsrummet, har saknats. Linköping har inte hittat tillbaka till höstens succéspel under 2015, även om det var en uppryckning senast mot Warberg.

Måste kliva fram: Marcus ”29” Johansson som har fler mål i kroppen.

Slutspurts-joker: Mikael Karlsson, givetvis. Spetsförvärv som kan ge en ny dimension i offensiven när han blir varm i kläderna.

Program: Storvreta (h), AIK (h), Kais Mora (b), Falun (h), Höllviken (b)

Prognos: Har bra återstående schema och kommer plocka rejält med poäng. Grejar slutspelsplats och även topp-4-plats.

***

4 MULLSJÖ 36 p +18

Startade säsongen sensationellt bra, men vacklade sedan i takt med att stormarna virvlade kring David Gillek och det var först kring jul som laget började hitta tillbaka till premiärformen. Bara en förlust på de nio senaste matcherna imponerar för ett av seriens just nu formstarkaste lag. Unga, hungriga och snabba – Mullsjö är totalt sett under säsongen ett positivt utropstecken.

Måste kliva fram: Kim Ganevik. Poängexplosion i serieinledningen. Sedan ingenting.

Slutspurts-joker: Joakim Nygård. Skadeförföljd höst men har sedan varvat upp spelmässigt, nu väntar vi bara på poängen.

Program: Warberg (h), Helsingborg (b), Pixbo (h), Kais Mora (h), Dalen (b)

Prognos: Flaggade för Mullsjö som en sensation i år. Står fast vid det. Landar någonstans mellan fjärde och sjätte plats.

***

5 WARBERG 36 p +8

Inför säsongen så trodde få på Warberg. Det snackades om missat slutspel. Men Warberg har, trots en på pappret begränsad trupp, levererat långt över förväntan, varit ett etablerat topplag och överraskat med sin dynamiska innebandy där man har taktiska idéer för att manövrera ut de flesta motståndarna. Eloge till rookie-coachen Oscar Lundin som fått ut maximalt av spelarmaterialet.

Måste kliva fram: Succéförvärvet Mattias Kongstad. Briljant 2014, något svalare 2015. Viktigt för att Warbergs spetsfemma ska fungera.

Slutspurts-joker: Martin Emanuelsson. Veteranen som gjort comeback och som vet vad som gäller när allt ska avgöras.

Program: Mullsjö (b), Växjö (b), Falun (h), Dalen (h), Helsingborg (b)

Prognos: Stark säsong och Warberg tar en slutspelsbiljett. Tror på en tredje- eller fjärdeplats i tabellen, men kan också bli femma eller sexa.

***

6 STORVRETA 34 p +19

Storvreta är – vid sidan av AIK – säsongens största besvikelse. Comebackande coachen Stefan Forsman har inte lyckats skapa något vinnande lag av ett gäng stjärnor. Poängmaskiner som Fredrik Holtz och Henrik Stenberg har inte varit så bra som de brukar. Samtidigt som Mika Kohonen inte är i närheten av sina fornstora dagar. Lägg till ett gäng skador och en flyktande Rickie Hyvärinen. Storvreta har sannerligen inte gått att känna igen.

Måste kliva fram: Henrik Stenberg. Kan leverera mycket mer.

Slutspurts-joker: Joakim Olsson. Blir bara bättre och bättre.

Program: Linköping (b), Sirius (h), Dalen (b), Helsingborg (h), Falun (b)

Prognos: Storvreta har ett tufft spelschema kvar och ska inte alls känna sig säkra på någon slutspelsbiljett. Linköping och Falun borta samt derby mot Sirius är inga givna poäng. Lär dock räddas av att jagande Dalen har ett riktigt tufft avslutningsschema, så det blir slutspel. Sexa, sjua eller åtta till slut.

***

7 VÄXJÖ 33 p +14

Växjö har följt upp fjolårets rookie-säsong med att bli ett stabilare och mer svårslaget lag i år. Kryssar överlägset mest vilket också är talande för lagbygget: ett homogent och hårt arbetande lag som vägrar ge upp, men som kanske också saknar den absoluta spetsen för att avgöra tajta matcher. Illa omtyckta för sitt fysiska spel som anses vara på gränsen. Kör sitt race och gör det bra.

Måste kliva fram: Jesper Sankell. Varit skadad en del och letar efter målformen.

Slutspurts-joker: Linus Jämtdal. Straffspecialist och avig mönsterbrytare som kan avgöra matcher på egen hand.

Program: Sirius (b), Warberg (h), Höllviken (b), AIK (h), Granlo (b)

Prognos: Växjö fixar en slutspelsplats och landar någonstans mellan lag sex och åtta.

***

8 HELSINGBORG 33 p +/-0

Mysteriet Helsingborg. Blandar briljans med huvudlöshet. Vinner stort – och förlorar stort. Hade ett tag under säsongen bäst försvarsspel (!), men har sedan rasat där och släppt in massor av bollar. Det är svårt att veta var man har skåningarna som har en enorm högstanivå, men också en djup lägstanivå. Dessutom är man väldigt beroende av sina få spetsspelare.

Måste kliva fram: Nicklas Lidholm. Bör kräma ur fler poäng i omgivningen med Jani Kukkola och Mika Moilainen.

Slutspurts-joker: Marcus Gullstrand. Slitstark spelare som varvat upp på slutet.

Program: Kais Mora (h), Mullsjö (h), Sirius (b), Storvreta (b), Warberg (h)

Prognos: Spelschemat spelar mindre roll – Helsingborgs utmaning är att hitta den egna formen. Fixar nog en slutspelsbiljett, men blir på håret i kamp med jagande Dalen.

***

9 DALEN 32 p -19

Ständigt nederlagstippade Dalen fortsätter att överraska. Startade 2015 magiskt bra vilket gjorde att man på allvar blandade sig i slutspelsstriden. Tappat lite på slutet, men är fortfarande med och har ett gäng rutinerade spelare i truppen – en grupp som precis fyllts på med ikonen Peder Bodén – och har visat vilken kapacitet man har. Dock beroende av sina veteraner, bakom dem är det nämligen tunt.

Måste kliva fram: Alexander Bodén. Drabbats av lite måltorka på slutet.

Slutspurts-joker: Peder Bodén. Hur många poäng finns kvar i kroppen?

Program: Pixbo (h), Granlo (b), Storvreta (h), Warberg (b), Mullsjö (h)

Prognos: Svårt. Tufft spelschema framöver men har samtidigt allt att vinna. Nosar på åttondeplatsen och kanske kan hota Helsingborg och Storvreta om den platsen. Tror dock inte att man når hela vägen fram.

***

10 SIRIUS 28 p +/-0

Sirius var, ledda av storstjärnan och genombrottsmannen Billy Nilsson, ett tag uppe på till synes säker slutspelsmark, men tappade sedan rejält och står just nu på fyra raka nederlag. Breddade offensiven bra inför den här säsongen, men är fortfarande ganska tunna rakt över.

Måste kliva fram: Peter Berlin. Varit sval på slutet.

Slutspurts-joker: Mattias Jällrud. Orädd och frejdig talang som visat att han kan leverera.

Program: Växjö (h), Storvreta (b), Helsingborg (h), Höllviken (h), Kais Mora (b)

Prognos: Helt okej schema, vilket talar för Sirius i slutspelskampen. Dock ett glapp på fem poäng upp – och det tror jag inte att man orkar hämta ikapp.

***

11 AIK 24 p -12

Snacka om besvikelse. AIK, som tappade Kim Nilsson i våras och sedan också backen Alexander Egebrant inför säsongen, fick en usel start på hösten och hamnade omgående i bottenträsket. Frågan är vad som hade hänt om inte Rickie Hyvärinen anslutit från Storvreta. Finländaren har varit magnifik, öst in poäng och vänt på AIK-skutan. Mer eller mindre på egen hand.

Måste kliva fram: Simon Jirebeck. Hyllad talang och med i preliminära VM-truppen. Men syns för lite i AIK.

Slutspurts-joker: Alex Kjellbris. Tagit kliv framåt men känslan är att det finns mer att ta av.

Program: Falun (b), Linköping (b), Granlo (h), Växjö (b), Pixbo (h)

Prognos: Fixat kontrakt, når inte slutspel. Så enkelt är det.

***

12 GRANLO 21 p -29

Tippade inför säsongen att Granlo skulle få det jobbigt och bli indragna i botten. Så har det också blivit. Lever mer eller mindre enbart på sina två fixstjärnor Robin Nilsberth och Johan Samuelsson, och det är klart att det inte är hållbart i längden. Ändå gjort det överraskande bra och snott en hel del oväntade poäng.

Måste kliva fram: Christian Hjorth. Sparkapital i skyttet.

Slutspurts-joker: Anton Samuelsson. På skadelistan just nu. Men en joker att plocka fram.

Program: Höllviken (b), Dalen (h), AIK (b), Pixbo (b), Växjö (h)

Prognos: Helt okej schema – men nyckelmatchen är givetvis bortakampen mot Höllviken. Det blir ett vägskäl: vinst och kontraktet är klart, förlust och det blir nerv med skåningarna bara en pinne bakom. Tror Granlo fixar förnyad SSL-status till slut.

***

13 HÖLLVIKEN 17 p -44

”Tidernas sämsta nykomling” har inte varit så jäkla dåliga ändå. Framförallt inte i början, då man tog ett gäng tunga skalper på hemmaplan. Verkligheten kom dock ikapp ganska snabbt, laget har haft svårt att få igång något eget spel och har radat upp förluster. Dock visat en imponerande förmåga att greppa halmstrån – och laget kan liksom aldrig räknas bort. Laget har helt klart varit en färgklick.

Måste kliva fram: Johannes Wilhelmsson. Redan bäst i laget, men måste kliva fram ännu mer nu när allt ska avgöras.

Slutspurts-joker: Coachen Vidar Jonsson. Har massor av ess i rockärmen.

Program: Granlo (h), Pixbo (b), Växjö (h), Sirius (b), Linköping (h)

Prognos: Matchen mot Granlo avgör allt: förlust och man åker ur, vinst och hoppet lever. Men nej, tror inte skåningarna grejar det här.

***

14 KAIS MORA 12 p -61

Kais Mora har varit ett nummer för litet hela säsongen. För få spelare har visat SSL-klass, för få spelare har levererat kontinuerligt i offensiven, för få marginaler har fallit över i nykomlingens favör. Visserligen var det tippat att laget skulle åka ur, men nog trodde jag att man skulle bärga några fler poäng än man gjort.

Måste kliva fram: Filip Mbanza. Stekhet ett tag, svalare poängmässigt i senaste matcherna.

Slutspurts-joker: Bobby Edberg. Skadedrabbad säsong men stortalang med SSL-mässig verktygslåda.

Program: Helsingborg (b), Falun (h), Linköping (h), Mullsjö (b), Sirius (h)

Prognos: Åker ur.

***

DAM

1 KAIS MORA 48 p +70

Storfavoriten inför säsongen toppar också serien inför slutspurten och gör det med imponerande målskillnaden +70. Starka från start och har sedan dess lastat in världsmålvakten Jonna Mäkelä samt fått se stjärnan Johanna Holmbom friskförklaras – och är därmed ännu bättre nu än när säsongen startade. Galet stjärnkollektiv som ännu inte slagit i taket vad gällande kunnande.

Måste kliva fram: Johanna Hultgren. Bra start, svagare på sistone.

Slutspurts-joker: Johanna Holmbom. Vräkte in poäng i Falun ifjol och gjorde nyligen comeback efter skada. Grymt sparkapital.

Program: Iksu (b), Pixbo (h), Jönköping (h), Uppsala (b), Täby (b), Huddinge (b)

Prognos: Kais Mora blir etta eller tvåa i serien. Allt annat vore ett fiasko, med tanke på laget man har.

***

2 RÖNNBY 48 p +54

Vilken säsong Rönnby gör. Efter fjolårets mellanår, där man fick bygga om efter att ett gäng veteraner lagt av, så är man nu tillbaka i den absoluta toppen. Värvade imponerande inför säsongen och trots en hel del skador och sjukdomar under vintern så har man levererat. Nu är ju dessutom Helena Lundqvist Cabrera klar för en comeback, vilket ökar slagstyrkan ytterligare (även om Evelina Rösnäs är skadad).

Måste kliva fram: Mathilda By. Finns mer att ta av.

Slutspurts-joker: Helena Lundqvist Cabrera. Sent klassförvärv.

Program: Uppsala (h), Dalen (b), Djurgården (b), Telge (h), Jönköping (b), Falun (h)

Prognos: Har vuxit fram som den stora utmanaren till Kais Mora. Får man vara skadefria framöver så blir Västerås-laget livsfarliga. Blir etta till trea i serien.

***

3 PIXBO 45 p +47

Pixbo har sannerligen tagit ett stort kliv framåt i år, blivit ett stabilare lag och känns väldigt homogena över tre femmor. ”Veteranerna” Sara Helin och Julia Larsson går i spetsen, men det som imponerar mest är nog alla nya unga stjärnor som klivit fram, som Alicia Fylke, Ida Sundberg och Stephanie Boberg, bland annat. Det känns som att laget har få svagheter.

Måste kliva fram: Camilla Jordansson. Ultraveteran som levererat sparsamt ett tag nu.

Slutspurts-joker: Cecilia Habib Westh. Personlig favorit med avig spelstil som har potential att bli en kontinuerlig poängplockare på SSL-nivå.

Program:  Telge (b), Kais Mora (b), Uppsala (h), Falun (b), Huddinge (h), Täby (b)

Prognos: Blir etta till trea. Tacksamt spelschema, och har ju chansen att lugga Kais Mora när lagen möts.

***

4 ENDRE 40 p +14

Endre levererade en fantastisk start på säsongen och har följt upp det med att vara habila, men har ändå inte glänst på slutet. Har en bättre bredd i år men när det drar ihop sig rinner det ändå ner till att det handlar om Anna Jakobsson och Corin Rüttimann – två av SSL:s bästa spetsspelare – vilket är både en styrka och svaghet. Hur som helst: Endre har etablerat sig som ett topplag i serien.

Måste kliva fram: Sara Steen. Finns mer poäng att ta av här.

Slutspurts-joker: Camilla Wahlström. Oväntad – men kul – comeback.

Program: Täby (h), Uppsala (b), Dalen (b), Huddinge (b), Iksu (b), Jönköping (h)

Prognos: Når inte de tre topplagen utan får koncentrera sig på att hålla Djurgården och Iksu bakom sig. Har ganska bra schema, plus fyra poäng att gå på, så bör klara det.

***

5 DJURGÅRDEN 36 p +27

Oj, snacka om turbulent säsong. De ekonomiska problemen har varit kända länge men blev ytterst påtagliga när klubben bröt samarbetet med Lars Jedheim, Emelie Lindström, Ranja Varli och Sandra Mattsson. Nu är ju de tre förstnämnda tillbaka i klubben, plus att legenden Hermine Dahlerus gjort comeback, så kontentan av det hela kanske ger en positiv effekt: man är förbannade och har kommit samman ännu mer som grupp, vilket kan bli en styrka.

Måste kliva fram: Emma Dahlström. Djurgården behöver mer offensivt understöd.

Slutspurts-joker: Hermine Dahlerus. Äldre – men fortfarande jäkligt bra.

Program: Falun (h), Jönköping (b), Rönnby (h), Täby (b), Uppsala (h), Telge (b)

Prognos: Djurgården kan hota om fjärdeplatsen, men blir nog femma eller sexa till slut. Bredden är för tunn för att hota topplagen.

***

6 IKSU 34 p +33

Iksu sitter på ett oerhört starkt lag, men har inte fått till målskyttet i år. Umeå-laget har skapat mycket, men måste bli distinktare. Samtidigt så är man en imponerande lagmaskin som maler ner sina motståndare, en lagegenskap som blir viktig i slutspelet. Men måste man spetsa offensiven för att bli ett hot på allvar. Smyger in i slutspelet och kan överraska.

Måste kliva fram: Victoria Wikström. Långt ifrån sin fornstora form. Hämmas av sina skadebekymmer, dock.

Slutspurts-joker: Alice Granstedt. Stortalang som anslutit från RIG. Kan hon leverera redan nu?

Program: Kais Mora (h), Täby (b), Karlstad (b), Dalen (h), Endre (h), Uppsala (b)

Prognos: Har kapacitet att utmana om fjärdeplatsen, men har tufft schema med matcher mot både Kais Mora och Endre, samt Uppsala borta, som inte innehåller så många givna poäng. Blir femma eller sexa.

***

7 TÄBY 28 p -14

Sensationslag i höst – men från slutet av november så har man inte alls varit lika bra. Byggde ett till stora delar nytt lag till den här säsongen, bland annat med en hel del division ett-lirare, och känslan är väl att bensinen tagit slut lite grand. Dock lyft sig något på slutet med poäng i fem av de sex senaste matcherna.

Måste kliva fram: Jennifer Stålhult. Måste fortsätta lasta in mål som hon gjort hela året.

Slutspurts-joker: Sara Attermo. Bra jobb, men det finns mer offensivt kunnande här som kan pysa ut när som helst.

Program: Endre (b), Iksu (h), Huddinge (b), Djurgården (h), Kais Mora (h), Pixbo (h)

Prognos: Tufft, tufft avslutningschema med fem av sex matcher mot topplagen. Men räddas av att jagande Uppsala har ett ännu tuffare schema. Så visst blir det slutspel – mycket tack vare det försprång man redan har.

***

8 DALEN 25 p -14

Dalen är laget som i flera år smugit bakom topplagen och gjort det bra, och det är samma visa i år. Trots att man tappat storstjärnor – till i år var det landslagsspelarna Sofie Andersson och Linn Lundström – så lyckats man ändå få ihop det. Svajat en hel del på slutet dock, vilket är oroande inte sluttampen av säsongen.

Måste kliva fram: Amanda Öhman som är lagets stora offensiva kugge.

Slutspurts-joker: Sandra Larsson som lastat in en del mål på sistone.

Program: Jönköping (b), Rönnby (h), Endre (h), Iksu (b), Telge (h), Karlstad (b)

Prognos: Formen är inte bra, men har ändå ett okej avslutningsschema med tre av fem matcher mot lag på undre halvan, så bör fixa en slutspelsbiljett.

***

9 UPPSALA 24 p +/-0

Uppsala gick ut med att man skulle till slutspel inför säsongen – men har haft en minst sagt svajig säsong där man blandat och gett friskt. Problemet har varit att hitta en kontinuitet. Laget lever i mångt och mycket på blommande storstjärnan Amanda Delgado-Johansson som mer eller mindre bär laget på sina axlar. Är hon het så vinner Uppsala, enkelt sagt.

Måste kliva fram: Amanda Delgado-Johansson. Det måste hon alltid göra för att Uppsala ska vara ett allvarligt hot.

Slutspurts-joker: Vindsnabba Julia Nordin, som levererat poäng på mer kontinuerlig basis på sistone.

Program: Rönnby (b), Endre (h), Pixbo (b), Kais Mora (h), Djurgården (b), Iksu (h)

Prognos: Tuffast möjliga avslutning med sex matcher mot de sex bästa lagen i serien. Därför blir det oerhört tufft att nå slutspel. Visst, laget kan skrälla i en eller kanske två matcher, men absolut inte mer än så, och det är tveksamt om det räcker.

***

10 JÖNKÖPING 23 p -27

Jönköping har varit en stor positiv överraskning, speciellt efter nyår. Har vunnit alla matcher som man ska, det vill säga mot lagen på undre halvan, och även pressat topplaget Iksu. Värvade in ett stort gäng spelare inför säsongen, i princip alla från lägre divisioner, och var nederlagstippade. Starkt att ändå leverera så bra.

Måste kliva fram: Veteranen Kajsa Reingård. Har mer innebandy i sig.

Slutspurts-joker: Box play-specialisten Mathilda Groth-Nilsson som gjort åtta mål på bortaplan – men bara ett på hemmaplan.

Program: Dalen (h), Djurgården (h), Kais Mora (b), Karlstad (h), Rönnby (h), Endre (b)

Prognos: Prioritet ett var att säkra kontraktet. Det har man gjort, Karlstad och Telge hinner aldrig ikapp. Kommer dock inte orka ta en slutspelsplats, även om man slår Dalen i kommande nyckelmatch. Dalen har ett betydligt enklare slutschema.

***

11 HUDDINGE 18 p -29

Huddinge har gjort en habil om än inte gnistrande säsong, men är kanske något längre ner i tabellen än tippades inför start. Själva läget är dock ganska väntat i ingenmansland, där man varken hotas av kval eller har chans på slutspel. Saknar sprakande stjärnor vilket är lagets brist i strävan att blir ett lag som på allvar utmanar om slutspel.

Måste kliva fram: Linda Englund har större poängpotential.

Slutspurts-joker: Elin Roos som fått igång målskyttet på sistone.

Program: Karlstad (h), Falun (b), Täby (h), Endre (h), Pixbo (b), Kais Mora (h)

Prognos: Har chansen att säkra kontraktet i de två kommande omgångarna och tror man tar den chansen. Slutar i ingenmansland.

***

12 FALUN 16 p -63

Har som väntat haft en tung säsong och har fått förlita sig till en tajt defensiv och disciplinerat spel för att sno poäng i matcher. Har ändå gjort det något bättre än jag trodde och har skapat andrum ner till botten. Väldigt beroende av tvillingarna Hanna Lindgren och Frida Lindgren som är de enda riktiga spetsarna som laget förfogar över.

Måste kliva fram: Schweiziskan Priska von Rickenbach som måste kunna leverera mer.

Slutspurts-joker: Malin Dalbjer, den landslagsmeriterade veteranen som gjort comeback.

Program: Djurgården (b), Huddinge (h), Telge (b), Pixbo (h), Karlstad (h), Rönnby (b)

Prognos: Möter både Telge och Karlstad bakom så har allt i egna händer när det gäller nytt kontrakt. Plus fyra poäng att gå på. Det reder man ut. Trots att coachen Harri Lind lämnat skeppet.

***

13 TELGE 12 p -52

Gjorde en pigg säsongsstart trots att man var uträknade av alla, men har sedan tappat och står just nu på elva raka förluster och har sjunkit ner i det absoluta bottenträsket. Inte ens keepern Linnea Bergman – som kanske är Sveriges bästa – har kunnat stoppa blödningen. Nykomlingen har ett tunt lag med få offensiva spetsar, vilket är anledningen till att man levererat så lite framåt.

Måste kliva fram: Therese Ahlqvist som efter en okej poängstart svalnat rejält.

Slutspurts-joker: Nyvärvade Matilda Rotevall som är en av få rutinerade lirare i laget.

Program: Pixbo (h), Karlstad (b), Falun (h), Rönnby (b), Dalen (b), Djurgården (h)

Prognos: Nyckelmatchen är ju helt klart mot Karlstad – och min känsla är, med tanke på den urusla formen, att man torskar den och åker ur.

***

14 KARLSTAD 11 p -46

Har haft en mardrömssäsong. Överraskade en hel del ifjol vilket skapade förväntningar inför den här säsongen, men dem har värmländskorna inte orkat leva upp till. Gör minst mål i serien bland annat. Har dock vaknat till bättre på slutet – bortasegern mot Pixbo var en dunderskräll, inte minst.

Måste kliva fram: Linnea Wallgren som varit sval på slutet.

Slutspurts-joker: Skarpskytten Madeleine Ellilä som väntar på specialskydd till knäet, hon behövs för Karlstads offensiv.

Program: Huddinge (b), Telge (h), Iksu (h), Jönköping (b), Falun (b), Dalen (h)

Prognos: Gynnsamt spelschema som gör att man troligen fixar en kvalplats till slut, trots att hela säsongen varit ett mörker. Hur det går i ett kval? Beror helt på vilka man möter.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB