Startsida / Inlägg

Ett tips i all välmening

av Jonas Gustavsson

Kära SSL-klubbar, ni ska få ett tips i all välmening.

Presentera inte nya spelarkontrakt i samband med matcher, och i synnerhet inte slutspelsmatcher.

Jag satt med en kollega inför kvällen och raljerade om det faktum att Mullsjö (Arvid Wibring Lindqvist) och Växjö (Valdemar Ahlroth) inför respektive hemmamatch i kvartsfinalen valt att presentera nya spelarförlängningar, och tycker strategin är helt fel. Jag sa också att om det sker igen så kommer sågen fram.

Som ett brev på posten drar Mullsjö ut ett pressmeddelande om att Sebastian Palmqvist kritat på ett nytt avtal. Inför kvartsfinal tre.

Tre slutspelsmatcher, tre kontraktsförlängningar.

Jag vet inte hur det här började, men under säsongen har vi också – ni får rätta mig om mitt minne sviker mig – sett Pixbo förlänga med Martin Östholm och Warberg med Mattias Wallgren på samma sätt. Och jag tror det handlar om ännu fler spelare.

Det har verkligen gått inflation i det där.

Varför?

Innebandyn skriker efter mer medieuppmärksamhet, inte minst mellan matcher och under off-season, och att då baka in stekheta nyheter mitt i ett stekhett slutspel, är som att skjuta sig själv i foten. Publiciteten för dagen är ju redan ordnad genom slutspelsmatchen – jag kan garantera att tidningsutrymmet inte blir större bara för att en spelarnyhet bakas in, utan det är snarare så att den får trängas på samma utrymme, eller snarare skuffa undan något annat från slutspelsfesten.

”Vi gör det för publiken”, kanske är ett argument att slå tillbaka med.

Jag säger så här:

Det lockar inte extra folk, för de är redan där.

När första tekningen är gjord, är det glömt.

Att SSL-klubbarna missar gratisutrymme i media genom att pumpa ut stornyheter inför en stormatch, fattar jag inte alls.

I all välmening, SSL-klubbar: ge fasen i att presentera spelarnyheter i samband med matcher.

Om det är så viktigt att visa upp för publiken så gör en grej i efterhand, med något uppsnack, en symbolisk påskrift. Jag tror fasen att det hade lockat fler folk om man vetat att det ska ske inför en match, än att överraska med något.

Ni SSL-klubbar som praktiserar skriva-på-kontrakt-inför-matchen-grejen kanske har argument som jag inte har någon aning om.

Men vad vet jag.

Jag skriver bara om innebandy.

***

Nej, jag har inte sett en minut innebandy idag eftersom jag varit instängd i en hockey-bunker, men jag noterar dubbla storsegrar.

Sirius buss var uppenbarligen felparkerad idag. 8-0 till Falun. Storseger. Frågan är om Falun springer i samma fälla som senast i Uppsala när man nu ska tillbaka dit. Tror inte det. Men tror också att första målet får stor betydelse för utfallet i matchen.

Mullsjö vann med 7-3 mot Växjö hemma och sköt in ny energi i den matchserien, där man reducerade till 1-2 i matcher. Känslan lever kvar att det här blir en lång matchserie. Men fortfarande fördel Växjö, som nu dessutom har hemmamatch i match fyra.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB