Startsida / Inlägg

Stöld direkt av Växjö och nye målmaskinen

av Jonas Gustavsson

Inte sett någon innebandy idag.

Men konstaterar att Växjö stal en match av Mullsjö direkt då man vann med 4-2 på bortaplan i en matchserie där det talats om att just bortaspelet ska bli avgörande mellan två starka hemmalag. Att Växjö då omgående stjäl en match, plockar bort Mullsjös hemmafördel och sätter sig själva i förarsätet är anmärkningsvärt.

Jag trodde nog att en bortastöld skulle dröja några matcher in på serien.

Men starkt av Växjö.

Två målskyttar fixade målen i 4-2-segern. Dels genombrottsforwarden André Andersson som gjorde 2-1 och 4-2, dels landslagsaktuelle backen Johan Roos som satte 1-1 och 3-1.

Johan Roos har ju haft en sensationell målutveckling. Han inledde säsongen med nio mål på 14 matcher – och har avslutade SSL med att göra mål i elva av tolv matcher. Och nu spädde han alltså på i slutspelet med att bli tvåmålsskytt omgående. Där har Växjö hittat ett matchvinnarvapen, på flera plan, då han även är lagets ledande defensiva kugge.

Mullsjö? I brygga direkt, där man nu är tvungna att stjäla en match i Växjö. Intressant start på den på förhand mest hajpade matchserien.

***

I andra matchen så vann Falun med 9-3 mot Sirius. Antar att det var lika lite snack på plan som det var i matchrapporten.

Om inte Falun tar ett tredje raka guld den här säsongen så vore det faktiskt en praktsensation, med tanke på hur det sett ut under andra halvan av säsongen.

Man har bästa laget, en sanslös form och vann med 5-1 mot främsta utmanaren Pixbo i senaste mötet mellan lagen.

Jag frågar: vad ska kunna stoppa Falun?

***

Sista damomgången imorgon.

Den enda spänningen som återstår är bottenstriden.

I övrigt är slutspelslagen är satta. Topp-4 är klar. Det blir alltså en väntan på kvartsfinalvalen.

Nåväl, vi kör ändå en tippning:

Karlstad – Dalen X: Motivation slår klass heter det. Känns helt klart lägligt att applicera på den här matchen. Tror Karlstad tar minst en pinne mot slutspelsklara Dalen som inte har något att spela för.

Rönnby – Falun 1: Rönnby går för seriesegern och kommer inte ha några problem att hemmavinna mot Falun som säkrade SSL-kontraktet redan i förra omgången och således inte har något att spela för.

Endre – Jönköping 1: Inget av  lagen har något att spela för – men Endre är hemma, vill ha en bra känsla in i slutspelet och är det bättre laget, så det känns logiskt att spika in en etta.

Huddinge – Kais Mora 2: Kais Mora har ”pole position” i tabellen och lär behöva vinna mot Huddinge för att bli etta i serien, och därmed få chansen att välja kvartsfinalmotståndare först. Den chansen bränner man inte.

Täby – Pixbo 2: Lite svårt möte, men tror ändå Pixbo vill ha med sig en seger in i slutspelet och man lär gå för fullt i den här matchen. Därmed inte sagt att det är given seger, men Pixbo är ett par klasser bättre än Täby.

Uppsala – Iksu X: Uppsala brände sin slutspelschans i förra omgången och har inget att spela för. Det har inte Iksu heller. Omöjligt att sia om en eventuell utgång – så fegar in krysset.

Telge – Djurgården 2: Telge kämpar för att fixa nytt kontrakt – men har kass form och har en dyngsvår match, även om Djurgården inte har något att spela för. Djurgården är dock så pass mycket bättre att det ska bli en tvåa här. Kryssvarning dock utfärdad.

Just det. Dunkade ut lista med de 25 bästa damspelarna tidigare idag. Om ni missat den. Velat som attan precis som vanligt.

***

Spännande helg!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB