Startsida / Inlägg

Tombolan väckte Falun

av Jonas Gustavsson

Jag trodde det skulle bli åka av mellan Falun och Helsingborg.
Jag kan inte påstå att det blev så.
Förvisso växte matchen efter hand: en tillknäppt öppningsperiod följdes av mer kreativt spel i andra och tredje, men visst har de här två lagen mer innebandy-godis att bjuda på. Inget snack om saken.
Något sprudlande Falun fick vi inte heller se.
Hemmalaget var till och med lite avvaktande i början. Startade på två femmor och stoppade in tredjefemman, med klasslirare som Johannes Larsson och Johannes Skog, först efter tio minuter.
Det var först efter att coachen Thomas Brottman tagit fram tombolan i första paus och skakat om samtliga formationer som man började se lite embryon till ”gamla” Falun. Då blev det lite mer fart. Omkastningarna innebar bland annat: Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström splittrades. Comebackande Jonas Adriansson fick sitta. Simon Palmén gick från center till forward.
Till slut vann Falun med 7-3.
Men ska vi vara ärliga så kunde Helsingborg absolut snott poäng. Skåningarna spelade smart, var tajta och tog tillvara på chanserna framåt. Linus Nordgren var som brukligt motorn.
Falun gjorde 4-3 först efter 53.53. De tre sista bollarna kom i tom bur.
Större marginaler var det inte.
Men viktiga besked för Falun:
Första trepoängaren i höst.
Defensiven var bättre och bara tre insläppta är starkt i innebandy.
Dock: varken Alexander Galante Carlström eller Rasmus Enström gnistrade. Osynliga i första, lite bättre i andra, som bäst i tredje när de återförenades med Casper Backby som tredjelänk och hade några snygga bolltrillar-byten.
Istället var Johannes Larsson man of the match: spelade fram till 1-1, gjorde 2-1, matchvinnande 4-3 samt rullade in 6-3 i tom bur.
Ett steg framåt för Falun, men man är en bra bit ifrån fjolårets klass. Än så länge, vill säga. ”Brolle” får fortsätta stämma pianot.
Helsingborg rasade ju ihop mot både Växjö och Sirius men höll hela vägen den här gången. Ett viktigt besked för Magnus Anderbergs mannar givetvis och matchen var ett kvitto på att Helsingborg kan vinna mot vilket motstånd som helst när man har en bra dag. Det hade man nästan idag.

***

Snackade kort med Thomas Brottman efter matchen.
Han pekade på Champions Cup som en anledning till den spelmässigt halvsvaga säsongsstarten av den stora guldfavoriten.
– Det var inte den snyggaste segern. Vi är där vi är just nu. Många spelare kanske fokuserat på Champions Cup kommande helg och inte riktigt varit på tå vilket sätter oss i lite prekära lägen. Men det var starkt att vi kunde ta hem matchen i slutet. Vi visade karaktär, säger han.
Champions Cup spökar i skallarna alltså?
– Jag får hoppas det annars har vi väldigt mycket att jobba med. Jag tycker vi såg glimtar av vad vi kan nu, men vi är lite räddhågsna, vågar inte slå den där passningen. Vi överarbetar situationer.

***

Herrarna tar paus. I helgen blir det damfokus.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB