Startsida / Inlägg

Tror att pianot är stämt nu

av Jonas Gustavsson

Tisdag.
En släpmatch i SSL som ska komplettera den tredje omgången.
Falun mot Helsingborg.
En intressant batalj, som de flesta i SSL den här säsongen, men extra kryddad med tanke på Faluns oväntat svaga säsongsstart med bara en inspelad poäng på två matcher och, med mästarögon sett, otroliga 15 insläppta mål.
Bara fyra lag i SSL har släppt in fler – och då har alla andra, förutom Helsingborg, ändå spelat tre matcher jämfört med Faluns två.
Vilket ger lite perspektiv.
Jag har ju hintat tidigare att jag inte tror att Falun är oroliga. Eller behöver vara oroliga. Justeringarna i truppen till den här säsongen är tämligen marginella (jovisst, Jonas Svahn var viktig i defensiven, men inte 15-målviktig), det finns ett grundat kunnande och jag tror att den blåslampa som jag misstänker att coachen Thomas Brottman plockat fram kommer göra att saker och ting faller på plats.
Falun har en målvakt i världsklass, en av SSL:s bästa backbesättningar och en grupp forwards som arbetar över hela banan.
Plus tre raka guld och en riktig vinnarmentalitet.
Alla ackorden finns där – nu gäller det bara att få pianot att lira lika bra som ifjol. Jag har en känsla av att ”Brolle” sett till att pianot är stämt nu.
Jag tror att Falun visar klass mot Helsingborg.
Skåningarna är som vanligt svårvärderade. Fågel eller fisk. Ska man dra in en tipskupong där FCH finns med så är det bara att dra fram tombolan.
Att det finns klass i Helsingborg är det ingen tvekan om, men laget har ett säreget bergochdalbeteende. Jonathan Paulsson har vuxit ut till en spetsmålvakt, det vimlar av poängspets framåt – men backbesättningen är fortfarande lagets stora akilleshäl. Just de defensiva pjäserna tror jag kommer få känna på åka av mot Falun.
Varken Alexander Galante Carlström eller Rasmus Enström har gnistrat ännu. Det börjar bli dags för dem att visa klass.
Dessutom:
Jonas Adriansson är redo för comeback efter den omtalade knäskadan han ådrog sig i en fotbollsmatch i juni. Prognosen talade om vila i fem månader. Men redan nu, efter tre månader, så är han redo.
Han var förbaskat bra ifjol, en viljespelare som kommer driva på laget ytterligare och som inte kommer tolerera något halvdant lir. Om Adriansson finns med från start eller inte får vi se – men han kommer garanterat att få speltid.
Ska bli kul att se hur spelsugen han är.
Ja, det ska bli kul att se hur spelsuget hela Falun är.
Och det ska bli kul att se hur Helsingborg hanterar den storm jag tippar kommer.
Det här blir underhållande.

***

David Gillek.
Jag vet inte om det råder någon häxjakt på honom för att han är David Gillek – eller om han helt enkelt har svårt att hålla sig skinnet.
Nu har Dalen hotat med att anmäla honom efter en incident i söndags, enligt sporten.se. Jag har inte sett situationen och har ingen åsikt där.
Men en sak är klar: det händer saker kring Mullsjö-kaptenen:
”David Gillek kan bli anmäld”

***

Jag måste säga det igen: den här SSL-säsongen har sannerligen levererat från start.
Såväl spel- som rubrikmässigt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB