Startsida / Inlägg

Dags att visa klass, Täby

av Jonas Gustavsson

Täby är ett av SSL:s mest spännande lag den här säsongen.
Tycker jag i alla fall. Djurgårdens urdragning skapade jackpott för Stockholms-kollegan som fick över Emelie Frisk, Jenny Gustafsson, Malin Eriksson, Ranja Varli och Matilda Sjödin – fem spelare som absolut är spets på SSL-nivå.
Att lägga till det spelarmaterial som Täby redan sitter på. Ett lag som inför förra säsongen renoverades rejält och där man träffade rätt i flera av sina värvningar, inte minst skyttedrottningen Jennifer Stålhult som gick från en okej poängmakare i division ett till en landslagslirare på en vinter, och där man hade en världslirare i murbräckan och poängsprutan Louise Wickström.
En spetsfemma – Stålhult, Wickström, Josefin Ulvhag – bar Täby ifjol och det räckte hela vägen till slutspel.
Med en spetsfemma till i år – gänget från Djurgården – så kändes laget helt plötligt som en utmanare till ”de fem stora” – Kais Mora, Rönnby, Endre, Iksu och Pixbo.
Låt gå för att laget överraskade ifjol och kanske överpresterade stundtals, det fanns ändå en grundkvalitet i laget och i år är många av lirarna ett år äldre och torde också vara ett år bättre.
Men säsongsstarten har inte imponerat.
Förvisso tuff start med match mot Kais Mora – men Täby var inte ens nära där.
Sedan hemmapremiär mot av många totalsågade Uppsala, där man föll med 2-6.
5-13 i målskillnad totalt.
Knappast det man förväntade sig.
Nu väntar bortaderby mot Huddinge – en match som inte alls är någon enkel uppgift, men som blir lite upp till bevis för Täby, tycker jag. Vi är förvisso bara i den tredje omgången av årets SSL, men ska Täby visa att man på allvar är en dark horse i årets medaljstrid så måste man visa att hemmatorsken mot Uppsala var en engångsföreteelse, och visa klass mot Huddinge.
Ska Täby utmana om medaljer är det här en match man ska vinna.
Derby är derby – men på pappret ska det vara skillnad mellan de här lagen.
Täby har mycket mer spets.
Det borde avgöra.
Det är dags att visa klass nu, Täby.

***

Då så, tippning av helgen!

Lördag:

Rönnby – Malmö 1: Malmö överraskade genom att plocka poäng mot Endre på Gotland, men det blir en tuffare uppgift att lugga Rönnby på pinnar i Västerås, även om fjolårets SM-finalister knappast glänst ännu genom att förlora mot Iksu och ha oväntade problem mot Jönköping borta. Tror ändå på en ganska säker etta.

Dalen – Pixbo 2: Dalen har fått en blytung start på säsongen och får ingen lätt uppgift när Pixbo kommer på besök heller. Gästerna har gjort det bra så här långt och dessutom fått produktion från fler än den absoluta spetsen, så jag tror att Jonas Eliassons lag drar längsta strået här. Dalen har en del att grubbla över.

Söndag:

Jönköping – Iksu 2: Iksu är det lag som imponerat mest hittills, även om säsongen bara är i sin linda, då man slagit tillbaka både Rönnby och Kais Mora. Känslan är ju att man inte kommer åka på någon mina borta mot ett skadedrabbat Jönköping heller. Solklar tvåa.

Endre – Uppsala X: Det här är en lurig match. Uppsala har överraskat hittills med full bott, bland annat vinst borta mot Täby, men ställs nu mot tuffaste motståndet hittills. Visst är Endre favoriter i sin nya arena, men luggades ju av poäng av Malmö under invigningen, och det är inte omöjligt att Uppsala kan upprepa den skrällen. Ska egentligen vara en etta, men har en känsla av kryss.

Huddinge – Täby 1: Intressant derby i Stockholm. Och lite ovisst. Täby ser ju jätteintressanta ut på pappret men har fått en miserabel säsongsinledning, bara gjort fem mål och det samlas lite tidiga frågetecken kring laget. Huddinge har inlett med dubbla vinster, mot Malmö och Falun, och har fått in lite självförtroende och jag tror man kan ta hem den här fajten.

Falun – Linköping 2: Falun har ju varit ihåliga från start, målskillnad 3-25 efter två matcher, och jag vet inte vad som kommer rädda laget den här säsongen. Linköping har gjort en bra säsongsstart och har en sylvass förstakedja ledd av Amanda Larsson som kommer fixa seger för östgötarna.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB