Startsida / Inlägg

Det är inte stjärnorna jag vill se

av Jonas Gustavsson

Det blir inte stjärnornas kväll.
Det är inte stjärnorna jag vill se.
Missförstå mig rätt. Det är klart jag vill se Martin Östholms fantastiska bössa, Johan Roos rusher, Daniel Calebssons auktoritära centerspel och Valdemar Ahlroths dribblingar när Växjö och Pixbo möts i tisdagens enda SSL-fajt.
Men det är inte det som lockar mest.
Det är de nya profilernas framfart.
Det är kul att se nya stjärnor födas. Speciellt stjärnor som inte fått allt gratis. Jag tänker på spelare som valt att ta ett steg tillbaka, stärka sig själv – för att sedan ta sig an den stora scenen igen.
I hemmalaget Växjö tänker jag på Oliver Johansson. En talang som aldrig riktigt fick det att lossna i Helsingborg, som drog till Schweiz, samlade erfarenhet och har kommit tillbaka till SSL som en ny, bättre och mer mogen lirare. Han har gjort många bra saker för Växjö hittills.
I bortalaget Pixbo tänker jag på Alessandro Agus som verkligen fått chansen att visa upp sig då lirare som Kasper Hydén och Oskar Henriksson varit borta i inledningen. ”Sandro” som hade svårt under senaste Pixbo-sejouren, men som vuxit till sig i Allsvenskan och som nu lyser av ett annat självförtroende. Kvick, irrationell och underhållande lirare att kolla på och han har varit sylvass hittills, både spel- och poängmässigt.
Skönt med talanger som vågar ta klivet bort från SSL för att utvecklas – som inte övertalas att kriga på för ”chansen kommer”.
Som vågar ta sin egen väg.
Oliver Johansson och Alessandro Agus är två spelare som bevisligen mådde bra av ett SSL-uppehåll.
Ser verkligen fram emot att se dem ikväll.
Kuriosa: Växjö bjuder nyanlända flyktingbarn på matchen. En av flera insatser av innebandyklubbar runt om i landet för att stödja flyktingkrisen. Skönt att plasten drar sitt strå till stacken.

***

Så har vi då soppan mellan Dalen och Mullsjö.
Där Dalen påstår att Mullsjö skickat en censurerad version av matchen lagen emellan där incidenten mellan Lukas Harnesk och David Gillek klippts bort.
Jag har ingen anledning att tro att Dalen ljuger om det – och jag förstår inte varför Mullsjö ska skicka en censurerad match till Dalen när matchen i sin helhet finns på webben och klippet från incidenten mellan Harnesk och Gillek redan florerat runt i media.
OM det är så att matchen är censurerad så har jag svårt att tro att hela Mullsjö står bakom agerandet.
Mullsjö själva säger givetvis inget om det.
Hur som helst:
Dalen anmäler David Gillek.
Oavsett censur eller inte så känns det rätt. Situationen utifrån de vinklarna jag sett är inte helt lätt att tolka, men visst ser det ut som att knäet far upp från Gilleks sida. Sedan om Harnesk förstärker eller inte, vet jag inte.
Tufft för David Gillek – ny lagkapten – att hamna i blåsväder igen.
Dessutom:
Återfallsförbrytare har det tufft just nu.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB