Startsida / Inlägg

Han kastas in i stormens öga

av Jonas Gustavsson

Patrik Svensson kastas sannerligen in i hetluften direkt för Granlo.
För nu verkar forwarden vara helt klar för en comeback. För er som inte hängt med i soppan de senaste dagarna så var det först klart att Sundsvall skulle släppa forwarden till Granlo, sedan var det inte så vilket följdes av pajkastning i media, men nu verkar klubbarna i alla fall ha kommit överens och Patrik Svensson gör comeback –  igen! – för Granlo.
Och som sagt, han kastas in i stormens öga.
Granlo har inlett säsongen med fyra raka förluster och har noll poäng, även om man inte haft så många enkla matcher (finns det sådana, föresten?) så är det givetvis ingen start som man önskat sig.
Till det så har ju comebackande Christoffer Ekstrand – i Linköping ifjol – gått sönder, en av spelarna som skulle vara viktig i år.
Och nu, i Patrik Svenssons första framträdande, så väntar en riktig ödesmatch.
Dalen hemma.
Ett Dalen som står på fyra poäng och finns närmast ovanför nedflyttningsstrecket.
Förlust där och avståndet upp till Dalen, som är ett av lagen man har chans att ha bakom sig, är sju poäng. Och upp till strecket blir det minst fem poäng – och kan vara ännu mer beroende på hur lagen ovanför presterar under onsdagen och torsdagen.
Ser man på spelschemat framöver så ser det inte så ljust ut heller. Som sagt, det finns inga enkla matcher i den här serien.
Vi är bara i den femte omgången – men känslan är att Dalen hemma är en match som Granlo måste vinna. Annars blir det blytungt.
Vad har fallerat?
Alltså, försvarsspelet var ihåligt redan ifjol när Robin Nilsberth var med. Det känns ännu ihåligare nu, vilket i och för sig är logiskt med en lirare som Nilsberth borta. Min analys inför säsongen var ändå att jag trodde att övriga backar skulle knyta näven i fickan och säga ”nu jävlar” och visa att man inte är så beroende av Nilsberth som alla tror. Så har det inte blivit, istället har laget släppt in 29 mål, näst mest av alla (bara Gävle är sämre där).
Framåt känns laget vassare än ifjol spelare för spelare, men fungerar inte försvarsspelet så fungerar inte heller anfallsspelet.
Ikväll måste hela laget verkligen knyta näven.
Annars blir den här unga SSL-säsongen blytung för det tidigare cirkussällskapet.
Är Patrik Svensson liraren som löser upp knutarna?

***

Då tippar vi kommande matcher!

Onsdag:

Falun – Storvreta 1: Här snackar vi riktig stjärnfajt. Kanske, kanske en försmak på en SM-final. Falun gick lite kräftgång i början men vann sedan Champions Cup och visade karaktär mot Växjö senast genom att vinna trots tappad ledning, och Storvreta har ju gått rent hus hittills tack vare en solid defensiv och überstarkt målvaktsspel av Viktor Klintsten. Har dock en känsla av att Falun tar hem det här – men Storvreta kommer sälja sig dyrt.

Mullsjö – Karlstad 1: Karlstad har varit pigga i säsongsinledningen och vunnit matcherna man ska vinna. Borta mot Mullsjö är dock ingen måstematch på något sätt, och jag tror också att värmlänningarna faller mot västgötarna som börjat varva upp på sistone och som fullkomligen körde över AIK senast. David Gillek-skriverierna ser inte ut att ha påverkat vare sig huvudpersonen eller laget.

Granlo – Dalen X: Oj, här snackar vi vattendelarmatch för de här lagen. Granlo har kammat noll hittills och ska drömmen om nytt kontrakt leva kvar så är ju det här en match som man mer eller mindre behöver vinna. Samtidigt så har Dalen, som startat hösten knackigt och föll mot Karlstad hemma i måndags, chansen att haka av Granlo. Snacka om att mycket står på spel. Kryssvarning.

Gävle – AIK 2: Nej, jag ser ingen ljusning för Gävle än så länge, och tror inte laget orkar stå emot AIK på hemmaplan, trots att Mikael Karlbergs gäng blev överkörda av Mullsjö i senaste bataljen. AIK bör vara rejält revanschsugna. Gävles hopp är att AIK kommer in och underskattar motståndet och inte alls känner sig hemma i oglamourösa Träffen.

Warberg – Helsingborg 2: Nja, jag har inte blivit helt klok på Warberg ännu och det har inte lossnat helt för det talangfulla laget så här långt. Offensiven är ju ett frågetecken, återstår att se om de tio målen mot Gävle senast kan lossa lite proppar. Helsingborg blir man inte heller riktigt klok på, men stark insats mot Linköping senast och nu har Mika Moilanen börjat göra mål också. Tror på knapp skånsk seger, men krysset hänger också i luften.

Torsdag:

Sirius – Linköping 2: Maskinen Linköping har inte riktigt börja rulla ännu. Anledningarna är flera så klart, bland annat en del frånvaro, men det börjar bli dags att varva upp snart. Sirius borta är ett utmärkt tillfälle – även om hemmalaget är svårspelade på hemmaplan. Uppsala-laget har inte heller fått allt att kugga i riktigt, har laborerat en del med laget och letar efter vinstformler. Tror ändå att östgötarna spelar hem detta.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB