Startsida / Inlägg

Vilket av topplagen visar klass?

av Jonas Gustavsson

Det fanns ett gäng givna topplag i damernas SSL inför säsongen – i alla fall när man läste pappren och gick igenom namn för namn.
Rönnby, fjolårsfinalisten, var definitivt ett av dem.
Täby, bra ifjol och kryddad med ett knippe Djurgårdsspelare, ett annat.
Dock: Rönnby och Täby är seriens två största besvikelser hittills. Alltså, jag ska inte måla fan på dörren, men visst hade man förväntat sig mer.
Jag har inte sett lagen lira ännu, utan baserar det på resultat.
Rönnby har bara vunnit en av fyra matcher, även om man haft en del svåra bataljer. Men Malmö hemma var ett bottennapp så klart. Utan att ta något från den pigga nykomlingen så ska Rönnby givetvis inte torska mot det laget om man går för guldet.
Täby föll stort mot Kais Mora, förlorade mot Uppsala och vann knappt mot Huddinge innan man körde över slagpåsen Falun senast. Inga medaljtendenser där heller. I alla fall inte ännu. Ändå två raka segrar i alla fall, och kanske får målexplosionen mot Falun senast laget att vakna.
Det är tidigt ännu.
Serien är bara i sin linda.
Jag är ganska övertygad om att Rönnby och Täby kommer att vara topp-6-lag när serien väl konkluderas. Det finns så mycket bra material i de båda trupperna att man i längden kommer att vara med och slåss i toppen. På sikt lönar sig bredd.
Nu möts Rönnby och Täby under fredagskvällen.
Helt klart den mest intressanta fajten.
Rönnby har chansen att få vinna igen, visa att man kan segra på hemmaplan vilket man inte lyckats med ännu, och skjuta in lite självförtroende.
Täby har chansen att visa kunnande mot ett topplag – jo, Rönnby är det, trots nuvarande tabelläge – och därmed bevisa både för sig själva och andra att man kan bråka om medaljerna.
Intressant möte på många sätt och vis.
Vilka som vinner?
Inte en aning.
Men laget som tar en trea kommer växa rejält av det.

***

Damerna drar till med dubbla omgångar i helgen – och lirar både fredag och söndag.
Intensivt.
Vi drar igenom fredagens dam-fajter:

Falun – Uppsala 2: Välkommen tillbaka Therese Strömberg! Tyvärr lär det inte räcka för Falun som hade behövt få in mer kvalitet i truppen, men visst blir hon viktig med sitt riviga spel och sin karaktär. Försvaret läcker som ett såll och det blir tufft mot ett Uppsala som startat säsongen överraskande bra. Amanda Delgado-Johansson, som varit hårt markerad hittills, kan mycket väl explodera i den här fajten.

Kais Mora – Huddinge 1: Huddinge har svarat för en solid säsongsinledning men kommer givetvis att få svårt borta mot högoktaniga offensiva maskinen Kais Mora som startat säsongen starkt. Det blir en klar hemmaseger, även om siffrorna inte rinner iväg.

Endre – Linköping 1: Endre har startat säsongen okej men det känns som det finns mer att kräma ur. Samtidigt har man ny coach och några nya spelare, och tanken är väl inte att allt ska kugga i ännu, utan att man ska vara som bäst framåt våren. Dock: laget har inte imponerat i nya hemmaborgen ännu, poängtapp mot Malmö och trubbel mot Uppsala. Läget att sätta ner foten mot Linköping, alltså.

Rönnby – Täby 1: Omgångens mest intressanta match? Japp! Två lag med höga förväntningar på sig – men som inte infriat förhoppningarna hittills. På pappret – även om Rönnby naturligtvis lider av Mira Wickman-avbräcket – så ska ju det här vara givna slutspelslag och medaljkandidater. Ska bli intressant att se vilket lag som visar klass. Drar in en etta, men är ganska osäker.

Karlstad – Malmö 2: En av de mer svårtippade matcherna i omgången, där Karlstad visade moral genom att slå tillbaka Linköping senast, trots en del turbulens i truppen. Samtidigt så föll pigga Malmö hemma mot Dalen. Går på magkänslan och drar in en tvåa.

Jönköping – Pixbo 2: Ja, kanske den mest lättippade matchen då, där Jönköping haft stora trubbel hittills och läckt rejält bakåt. Samtidigt har Pixbo varit stabila i inledningen, spelat solid innebandy och bara, hör och häpna, släppt in sex mål på fyra matcher. Det ska ju knappt gå i innebandy. Nåväl, bombsäker tvåa.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB