Han har stigit fram som producent

av Jonas Gustavsson

Inlåst i hockeybunker hela kvällen så har så har inte sett en minut plast. Så ger er bara, för sakens skull, en recap av lördagens slutspelsfajter!

***

Storvreta är i semifinal.
En stark mittperiod, seger med 5-1, bäddade för 7-5-vinsten mot Helsingborg på hemmaplan vilket knöt igen säcken och gav Uppsala-laget en kvartsfinalseger med 4-1 i matcher.
Stekhete Jimmie Pettersson har verkligen klivit fram som producent i det här slutspelet, precis det som Storvreta efterfrågade och ville ha när man plockade in den rivige och landslagsmässige forwarden från konkurrenten Mullsjö. Han sopade in tre mål i mittperioden när Vreta drog ifrån, och har matat in gott om mål i den här kvartsfinalserien efter att ha haft en skadedrabbad grundserie.
Helsingborg var helt enkelt för tunna för att rå på stjärngalleriet från Uppland, trots en smakstart med vinst i första kvarten.

***

Falun har vänt 0-2 i matcher till 3-2 i matcher mot Mullsjö.
En chockstart har vänts till ett bra läge, där man nu kan åka ner till Nyhemshallen med matchboll, där man vet att hemmalaget är tvingat att vinna, och där man kan spela ett återhållsamt spel, låta Mullsjö vara desperata och sedan ta vara på chanserna som bjuds. Det lyckades man ypperligt senast i Västergötland.
Kvart fyra vanns med klara 5-1.
1-1 efter två perioder, innan Falun sköt tre snabba i början av tredje och punkterade tillställningen.
Falun har hittat ett sätt att montera ner Mullsjös tajta defensiv, har lyckats bryta ner väggen som var så bra i två matcher, och har skapat ett rejält mentalt övertag på motståndarna.
Jag tror Mullsjö får svårt att sno någon mer match. Nu är det Falun som sitter i förarsätet och det tror jag inte att man lämnar ifrån sig.

***

Dagens största skräll:
Täbys 6-3-viktoria mot Kais Mora på hemmaplan.
Jag ska vara ärlig: jag trodde att mästarna skulle svepa motståndet, vinna med 3-0 i matcher, men så blir det alltså inte.
Täby fick en drömstart med 3-0 efter knappa tolv minuter av matchen och sköt sedan 4-0 i början av den sista perioden.
Kais Mora knaprade ikapp tre mål, men kom inte närmare än 4-3 och i slutminuterna kunde Täby stänga matchen.
Tre mål av Sara Attermo, bland annat.
Starkt av Täby.

***

Desto mer planenligt att Iksu gick fram till 2-0 i matcher mot Karlstad då, efter att ha vunnit med 5-2 på bortaplan.
Men precis som i första matchen så tog det tid innan Iksu fick hål på värmländskorna.
Tilda Flodell sköt tidigt 1-0 för hemmalaget och den ledningen stod sig nästan i halva matchen.
Cornelia Fjellstedt sköt 1-1 och Amanda Delgado Johansson 1-2 under andra halvan av andra perioden, och det greppet släppte sedan Iksu inte.
Nu är Karlstad piskade att vinna uppe i Umeå i nästa match.