Startsida / Inlägg

Du har fått din utmaning, Ulf

av Jonas Gustavsson

Igår blev höstens sämst bevarade hemlighet äntligen officiell.
En knapp vecka innan julafton tjuvöppnade Warberg sitt paket:
Ulf Hallstensson blir ny huvudtränare.
En rutinerad räv, en skicklig taktiker, en coach som vet hur man pressar ut den sista ketchupen i flaskan. En av Sveriges bästa coacher, i min mening (och en av Sveriges sämsta på att svara i telefon, men det är en annan historia).
Han kommer dock inte till dukat bort.
I en intervju med innebandymagazinet.se så satte han fingret på uppdraget och utmaningen han står inför:
”I dagsläget är Warberg den största utmaningen i svensk innebandy, med tanke på deras historia och kanske framförallt var de befinner sig idag”.
Det är bara att hålla med.
Även om det finns en medvetenhet i Warberg om att man just nu inte är den storklubb man en gång var, att drömmen om nya SM-medaljer ligger en bra bit in i framtiden, så går det inte att blunda för de traditioner som Warbergs klubbmärke bär med sig.
Eller för att tala klarspråk:
Ingen i och omkring Warberg accepterar verkligheten att laget harvar i botten av tabellen.
Ifjol klarade man nytt kontrakt på målsnöret efter att ha vunnit nyckelmatchen mot Granlo i slutomgångarna. Det konkluderade en rörig säsong där man var oerhört tunna bakom förstafemman, där några värvningar inte blev så blommande som man hoppats, där man tvingades damma av Magnus Svensson för att få in nödvändig energi – och man bröt också klubbens mäktiga slutspelssvit som stannade vid 15 raka säsonger.
Det har inte varit lika rörigt i år och till klubbens försvar ska sägas att man varit hårt brandskattade av sjukdomar och skador, inte minst fjolårets succémålskytt Robin Blåberg har ju varit mycket frånvarande.
Samtidigt är frånvaro en del av spelets regler.
Nu görs en omstart.
Nu är Ulf Hallstensson på plats.
Nu är det dags att leverera Warberg.
Prioritet ett, två och tre: fixa nytt SSL-kontrakt.
Warberg ligger just nu näst sist i tabellen, har tre poäng upp till strecket, har bara tagit två (!) trepoängare på hela säsongen, har nio raka matcher utan trepoängare, har i de två senaste omgångarna fått stryk av nykomlingarna Thorengruppen och Höllviken.
Det känns nästan surrealistiskt för den gamla storklubben.
Ulf Hallstensson ville ha en utmaning.
Det har han fått.

***

Tippning!

Tisdag:

Mullsjö – Warberg 1: Debut för nye coachen Ulf Hallstensson i Warbergs bås, något som kanske kan ge en effekt för hallänningarna som spelat nio raka matcher utan att ta någon trepoängare, och som närmast kommer från förluster mot både Thorengruppen och Höllviken. Mullsjö är dock riktigt bra just nu, slog tillbaka Pixbo i helgen och har poäng i nio raka matcher. Det är lockande med ett kryss – men jag tror ändå att Mullsjö, i kraft av vassare spets, tar den här fajten.

Onsdag:

Växjö – Pixbo X: Här är två lag som brinner av revanschlusta. Växjö för 6-5-förlusten mot Helsingborg där man brände en straff i matchens sista sekund, Pixbo för förlusten mot Mullsjö inför storpubliken i Partille Arena. När lagen möttes tidigare i höstas så vann Pixbo, men det var en spelmässigt jämn match – och det lär det bli igen mellan två riktigt bra lag som båda huserar i toppen. Fegar ur med ett kryss.

***

Snart jul!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB