Startsida / Inlägg

En försenad julklappsutdelning

av Jonas Gustavsson

Julen har redan varit – men jag kan inte låta bli att ha en försenad julklappsutdelning för herrlagen i SSL nu när det är dags för mellandagsinnebandy.
Ni får ta det med en portion humor.

God Jul AIK,
Ni får ett fiskespö att ge till Andreas Stefansson. Han verkar väldigt bra på att fiska, i alla fall på planen.

God Jul Dalen,
Ni får en fiskekurs att ge till Fredrik Edholm så han lär sig hur det funkar och slipper skada fler lagkamrater.

God Jul Falun,
Ni får ett par lösskägg. Det känns konstigt att se Adam Fernqvist och Jonas Adriansson med kala hakor.

God Jul Helsingborg,
Ni får en matchtröja i guld där det står 1000 på ryggen som ni kan ge till Mika Kohonen när han skriver historia och har gjort sina 1000 pinnar i SSL.

God Jul Höllviken,
Ni får två nya fötter att ge till Pontus Karlson så att han får vara hel och frisk i vår. Jag tror ni behöver hans målskytte i jakt på nytt kontrakt.

God Jul Karlstad,
Ni får en en lägenhet inkörd från Stockholm, inredd som random plejs i storstaden med tillhörande utsikt, att ge till Kevin Björkström. Får han känna sig hemma så kanske han börjar gnistra igen.

God Jul Linköping,
Ni får en ny trollstav att ge till Christian Mattsson. Känslan är att den gamla börjat falna lite grand. Jag vill se mer trolleri.

God Jul Mullsjö,
Ni får en lektion i straffskytte av finske esset Peter Kotilainen. Jag har sett specialisten Daniel Gidske bränna ett par straffar på sistone, så jag tänkte han behövde lite uppfräschning av sina kunskaper.

God Jul Pixbo,
Ni får ett par yxor, så att Daniel Calebssons skogshuggare kan arbeta upp elakheten lite mer lagom till slutspelet.

God Jul Sirius,
Ni får en flygbiljett till Schweiz så att ni kan åka dit och smörja upp Billy Nilsson till en SSL-comeback nästa år. Eller redan i januari.

God Jul Storvreta,
Ni får en syrgastub som ni kan ha i båset. Så ni orkar lirar alla matcherna under den intensiva våren med den tunna trupp som ni har.

God Jul Thorengruppen,
Ni får en penna som ni kan ge till succén Victor Nensén så att han kan krita under ett välförtjänt SSL-kontrakt.

God Jul Växjö,
Ni får en plats i SM-finalen på 100 meter att ge till Niklas Ramirez. Det vore kul att se vad han klockar in på.

God Jul Warberg,
Ni får en kurs i norrbottniska. Det kan behövas nu när Ulf Hallstensson ska dela ut direktiven.

***

Dags att tippa veckans matcher.

Tisdag:

Falun – Linköping 1: Inte kan väl Falun förlora en fjärde raka match? Det känns svårt att föreställa sig. Dalalaget har åkt på tre näsbrännor, där hemmatorsken mot Sirius innan jul så klart sved ordentligt. Det kan Linköping få lida för nu. Jag tror Falun trycker på gaspedalen och tar en solid seger – även om östgötarna är i bra form och har poäng i nio raka matcher. En försvarsrese som Anton Karlsson kommer saknas enormt här.

Onsdag:

Thorengruppen – Pixbo X: Thorengruppen har visat riktigt bra hemmaform hela hösten och det var inte långt ifrån att man slog tillbaka Karlstad senast heller även om det blev en uddamålsförlust. Pixbos form svajar, laget har förlorat fyra av de fem senaste matcherna, och spetsar som Daniel Calebsson och Martin Östholm är i svag poängform. Thorengruppen kan absolut ta poäng här så dunkar in ett kryss.

Höllviken – Storvreta 2: Det här är en lite lurig match, där Storvreta reser långt, kommer utan Alexander Rudd och har ett par tyngre resultat i ryggen (torsk mot Mullsjö, kryss mot Dalen), samtidigt som Höllviken var solida mot Warberg senast och har fått vittring i bottenstriden. Skåningarna kan absolut slita till sig poäng, men någonstans tror jag ändå att Storvretas överlägsna spets – Jimmie Pettersson är stekhet med sju mål på de tre senaste matcherna – avgör.

Karlstad – Växjö X: Växjö lyckades trycka in tre matcher mellan VM och jul och spelade bra men fick ganska svag poängutdelning (tre pinnar), samtidigt som Karlstad har vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Rent poängmässigt känns det således fördel för hemmalaget, men Växjö är också i bra spelmässig form – så det kan egentligen gå hur som helst. Då blir det kryss, eller?

Torsdag:

Helsingborg – AIK 1: Två frejdiga lag och då vi kan nog förvänta oss en hel del mål, precis som i lagens första möte då AIK vann med 9-8 till slut. Känslan är att skåningarna får revansch i den här fajten. Helsingborg har tagit poäng i alla hemmamatcher hittills, har Daniel Johnsson i superform (tolv mål på de fyra senaste matcherna) och är allmänt i ganska bra form. Noterbart är att AIK inte spelat match sedan 20 november.

Dalen – Mullsjö 2: Dalens hemmaform i år är svag. Laget har torskat fem av sju hemmamatcher, i övrigt en seger och en övertidsseger. Det skrämmer knappast. Samtidigt är Mullsjö i riktigt bra form, har poäng i tio raka matcher och har slagit tillbaka Storvreta, Pixbo och ett desperat Warberg i de senaste matcherna. All statistik och logik talar således för seger för västgötarna. Då brukar det blir tvärtom, men jag tror Mullsjö tar den här matchen.

Warberg – Sirius X: Snacka om viktig match i bottenstriden. Warberg ligger näst sist och har tre poäng upp till just Sirius – så det är en riktig sexpoängsmatch. Warberg, där Ulf Hallstensson gör andra matchen i båset, står på tre raka förluster och har tio raka matcher utan någon trea, medan Sirius vunnit två raka matcher och tvålade dit självaste Falun på bortaplan senast. Kryss, någon?

***

Härligt med innebandy i mellandagarna!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB