Startsida / Inlägg

Två sviter med skilda verkligheter

av Jonas Gustavsson

Tio raka matcher.
Det är sviter som existerar både för Mullsjö och Warberg, men två sviter som skiljer sig rejält från varandra.
Mullsjö slog tillbaka Warberg med 7-6, och tog därmed poäng för tionde (!) matchen i rad. En mäktigt svit, så klart, och ett markant lyft efter den något knackiga inledningen som generade två segrar på sex matcher. Sedan är det ju först på slutet som treorna kommit, fyra på de fem senaste, och det är då det också gett utslag i tabellen när Mullsjö nu klättrat upp som femma, typ där man ska vara sett till förhandstipsen.
Warberg förlorade alltså mot Mullsjö med 7-6, och har har därmed spelat tio raka matcher utan att ta någon trepoängare. Det är anmärkningsvärt så klart. De där tio matcherna innehåller fem nollpoängare, en enpoängare och fyra tvåpoängare – så laget har ju tagit poäng i hälften av matcherna, men det ger inte speciellt mycket utslag i tabellen när man inte tar treor. Det syns också i sammandraget, där Warberg nu är näst sist med tre pinnar upp till strecket, och då med en match mer spelad än konkurrenterna.
Vad säger sviterna om framtiden?
Jag tror Mullsjö är i toppen för att stanna. Inledningen på säsongen var inte det rätta Mullsjö, man hade en del skador – Isaac Rosén, Petter Van Keppel inte minst – och nye coachen Andreas Elf behövde bli varm i kläderna.
Jag är mer kluven kring Warberg.
Jag tippade ju trots allt inför säsongen att laget skulle hamna näst sist och åka ur. Det kändes konstigt att tippa på det viset, men samtidigt så kändes inte laget så mycket bättre än så, faktiskt.
Vad säger vi då om matchen idag?
Ja, den var lite typisk för de här lagen just nu: Mullsjö har marginalerna på sin sida, Warberg har inte marginalerna på sin sida.
Eller: det kunde ha gått hur som helst, men ändå inte.
Mullsjö är bättre form, är inne i ett flow och har något vassare spetsar. Man är i grunden ett bättre lag, och någonstans kändes det ändå som att det avgjorde den här fajten.
Warberg saknar en del självförtroende. Visst, det är en nystart med Ulf Hallstensson i båset, men det kommer ta lite tid att bygga om och bygga nytt.
Valet av Hallstensson hyllas dock.
Till och med av motståndarna.
– Jag har haft Uffe i AIK och landslaget och jag tror det blir jättebra för Warberg. Att de tog honom kan vara det som gör att de håller sig kvar. Han är en av de bästa de kunde få in, sa David Gillek efter matchen.
Warberg-kaptenen Rikard Eriksson – som avslöjade att Hallstensson delade ut direktiv till spelarna redan innan VM – tycker också om valet.
– Uffe kommer in med taktiskt kunnande, nya idéer och massor av energi. Vi har saknat lite nya influenser de senaste åren, vi har fastnat lite. Han har redan hunnit sätta prägel på laget, sa han.
Ulf Hallstensson har redan stämplat uppdraget i Warberg som det mest utmanande i innebandy-Sverige just nu.
Att följa honom och Warberg blir bland det mest intressanta under andra halvan av SSL-vintern.

***

En fajt imorgon. Tillbaka då!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB